Un primar corupt a amanetat școala. Executorul vinde clădirea, copiii vor învăța în stradă

2716
Maricica si Mihai Bizdiga au fost condamnati pentru coruptie
Maricica si Mihai Bizdiga au fost condamnati pentru coruptie

@ Din cauza unor contracte incheiate de fostul primar Mihai Bîzdîgă, condamnat pentru coruptie la 3 ani de inchisoare comuna Golăiesti din judetul va rămâne fara scoala @ Bizdiga a semnat niste contracte cu niste firme cu penalitati de intarziere de 0,5 la suta pe zi @ De aceea Primaria Golaesti este executata acum pentru o datorie totala de 600.000 lei din care 400.000 lei sunt penalitati

O situație de care ar trebui sa se ocupe Directia Nationala Anticoruptie. La Golăiesti, executorii judecatoresti au anuntat ca peste doua saptamani vor scoate la vanzare scoala în contul unor datorii acumulate de primărie ca urmare a unor afaceri strigătoare la cer derulate de fostul edil Mihai Bîzdîgă, condamnat pentru coruptie in 2020. Astfel, pe cand era primar, Miha Bîzdigă a semnat cu tot felul de firme contracte de lucrari sau de achizitie bunuri cu clauze de penalitate cuprinse intre 0,5 si 1 la sută pe zi. Adica in cazul in care primaria nu platea la timp factura trebuia sa achite firmei cu care incheiase contractul penalitati de cuprinse intre 0,5 si 1 la suta pe zi. De aceea s-a ajuns acum ca Primăria Golăesti sa fie executata silit in 39 de dosare pentru un debit total de 600.000 lei din care 400.000 lei reprezinta penalitati.

Strigator la cer. Penalitati de28 de ori mai mari decat suma totala din contract

 

Cea mai mare aberație care se petrece acum in dauna bugetului local al cetatenilor din Golaesti se refera la un contract in valoare de 33.500 lei semnat cu o firma de consultanta numita Prosoft Consulting pentru un studiu de fezabilitate. Firma are de luat de la Primaria Golaiesti suma totala de 919.862 lei din care 33.500 lei reprezinta debit principal iar diferanta de 886.362 reprezinta penalitati (foto documente mai sus). O altga firma Constructural SRL a incheiat contract pentru racordarea la reteaua de canalizare a Caminului Cultural. Conform contractului firma are de recuperat debit de 10.000 lei dar penalitatile au curs in fiecare zi. O alta firma, Approved Total Chemicals SRL a furnizat Primariei Golaiesti detergenti de 595 lei dar executa bugetul local al comunei pentru 12.000 lei din cauza penalitatilor de intarziere. ‘’Din cauza penalitatilor de intarziere acceptate in contracte de fostul primar Bizdiga am ajuns in aceasta situatie. Firma Prosoft a facut un studiu de fezabilitate de 33.500 lei iar acum vrea 9 miliarde. Asta in conditiile in care acel studiu de fezabilitate nu a fost folosit niciodata. Firma Constructural vrea de asemenea o groaza de bani desi lucrarea de racordare a caminului la reteaua de canalizare nu este finalizata. Executorul a pus sechestru pe caminul cultural, cladirea in care invata elevii. A spus ca peste doua saptamani vine sa evacueze elevii si sa vanda cladirea’’, a spus Costel Manoliu, actualul primar al comunei Golaiesti. Reamintim ca Mihai Bîzdîgă si sotia sa Maricica a fost condamnati la inchisoare pentru frauda cu fonduri europene dupa ce au fost trimisi in judecata de DNA Iasi. Mai multe detalii am prezentat in articolul de mai jos.

Primarul și viceprimarul comunei Golaesti demiși ieri de justiție. Sentința este definitivă

 

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.