Caz şocant, la Iaşi! Vameş prins şofând fără permis, în timp ce era cu soţia însărcinată în maşină! (EXCLUSIV)

4106

@ Un caz şocant a avut loc recent la Iaşi: un vameş a fost prins şofând fără permis, în timp ce era cu soţia însărcinată în maşină @ În urma incidentului, vameşul s-a ales cu o pedeapsă @ Astfel, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi l-au condamnat pe Marcel Cucuruzac la un an de închisoare, cu suspendare, şi o amendă penală de 14.400 de lei, pentru conducerea unui vehicul cu permisul suspendat

Un caz şocant a avut loc recent la Iaşi: un vameş a fost prins şofând fără permis, în timp ce era cu soţia însărcinată în maşină! În urma incidentului, vameşul s-a ales cu o pedeapsă.

Aşadar, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi l-au condamnat recent pe Marcel Cucuruzac la un an de închisoare, cu suspendare, şi o amendă penală de 14.400 de lei, pentru conducerea unui vehicul cu permisul suspendat.

 

Vameş prins şofând cu permisul suspendat!

 

De remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Marcel Cucuruzac (29 de ani), lucrător vamal în cadrul Postului Vamal Costeşti (Moldova), a început în iulie 2023. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi l-au trimis în judecată sub acuzaţia amintită.

„Pe 4 noiembrie 2020, la ora 20:40, cunoscând că are dreptul de a conduce suspendat, inculpatul a condus autoturismul proprietate personală marca Skoda Superb pe strada Buridava. La intersecţia cu strada Buridava, inculpatul a fost oprit de poliți;tii care observaseră că acesta conducea autoturismul pe un sector de drum cu sens unic, fără a respecta semnificaţia indicatorului rutier „Accesul interzis”.

Acesta era însoţit de soţia sa, martora , care prezenta semne vizibile de sarcină şi care s-a adresat agentului de poliţie astfel: „Domnule agent, vă recunosc faptul că eu mi-am grăbit soţul deoarece nu mă simt deloc bine din cauza sarcinii şi vă rog să vă faceţi treaba rapid ţinând cont de starea mea!” La solicitarea poliţiştilor, inculpatul nu a putut prezenta şi permisul de conducere, motivând că nu îl are asupra sa”, au spus anchetatorii ieşeni.

 

Marcel Cucuruzac a recunoscut totul la audieri

 

Din cauza unor probleme tehnice, la momentul depistării în trafic, nu a fost posibilă realizarea de verificări specifice în bazele de date ale Poliţiei şi D.E.P.A.B.D., pentru a se putea stabili dacă acesta are permis de conducere. Ulterior, cu ocazia implementării în evidenţa automată a abaterilor săvârşite de către acesta, agenţii au constatat faptul că este posesor al unui permis de conducere, dar că figura în baza de date cu permisul în stare ,,cu restricţii – reţinut”.

„Fiind audiat, în cursul urmăririi penale inculpatul a recunoscut şi a regretat săvârşirea faptei, motivând că, deşi la momentul săvâşirii faptei avea cunoştinţă despre suspendarea dreptului de a conduce autovehicule, a condus autoturismul, care în restul zilei a fost condus de către soţia sa, chiar înainte de a fi surprins în flagrant de poliţişti, pe o distanţă scurtă (4 metri), doar pentru a facilita trecerea unui alt vehicul, care circula din sens opus.

A mai precizat că nu a comunicat Poliţiei că avea dreptul de a conduce suspendat întrucât nu ar fi fost întrebat cu privire la acest aspect. A arătat, de asemenea, că fapta sa a fost determinată de o situaţie de urgenţă – nevoile fiziologice ale soţiei sale, însărcinată în a cincea lună”, au încheiat magistraţii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.