Dosar cusut cu ață albă! Minoră însărcinată, arestată: ar fi lovit un subofițer Antitero, luptător K1

52727
Jandarmerita R.P.
Jandarmerita R.P.

@ Un dosar care ridică mari semne de întrebare @ Minora, Maria Magdalena Neagu, nepoata lui Cosmos Tănase a fost arestată preventiv pentru 30 de zile pentru ultraj @ Asta deoarece ar fi lovit cu un pumn și un picior în în față pe cunoscuta jandarmeriță Rebeca Popa, membru al trupelor Antitero din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași, practicant de Kickboxing și alte sporturi @ Familia fetei susține că și minora a fost lovită de jandarmeriță @ Minora a ajuns de asemenea la Spitalul Sfânta Maria și prezenta de asemenea traumatisme @ Unitatea medicală a transmis că nu poate spune dacă respectivele traumatisme au fost produse de lovituri, această misiune revenind în sarcina IML @ ‘’Fata mi-a povestit că în timp ce o băga în dubă, jandarmerița o lovea. Colegii jandarmieriței o întrebau de ce o mai lovește după ce le-a spus că este însărcinată și a fost imobilizată’’, a spus Walter Tănase, tatăl fetei @ Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Iași a refuzat să coopereze cu noi în demersurile realizate pentru aflarea adevărului

O cunoscută jandarmeriță din Iași, membru al trupelor Antitero din cadrul IJJ Iași, practicantă de kickboxing și alte sporturi susține că în timpul unei intervenții a primit un picior și un pumn în față de la o fată de 17 ani iar după acest incident ‘’agresoarea’’ a fost arestată pentru 30 de zile. Adică, o fată de 17 ani despre care familia susține că este și însărcinată a fost mult mai rapidă și mai puternică decât Rebeca Popa, jandarmerița antrenată astfel încât după ce i-a tras un pumn în față, jandarmerița nu a putut să se apere și a primit și un picior tot la nivelul capului? Asta în condițiile în care recrutarea jandarmilor pentru trupele Antitero se face în primul rând după susținerea unor probe de autoapărare. Culmea, aceste lovituri i-ar fi fost aplicate în timp ce minora era teoretic imobilizată deoarece era introdusă în duba jandarmeriei. Cert este că Rebeca Popa a sesizat ultrajul și a prezentat judecătorilor și un certificat medico-legal în care scrie că ar avea nevoie între 12-14 zile îngrijiri medicale. Avocatul minorei a arătat în fața judecătorilor de drepturi și libertăți că pe corpul jandarmeriței sunt contuzii care provin de la antrenamentele de kickboxing care au avut loc cu numai câteva zile de incident. În plus, minora a ajuns de asemenea la Spitalul de Copii Sfânta Maria prezentând pe corp mai multe traumatisme, la nivelul capului, la spate adică în zone în care astfel de răni nu au ce căuta dacă jandarmii ar fi urmărit doar imobilizarea. Însă, în timp ce jandarmerița a obținut certificatul medico-legal în aceiași zi în care s-a prezentat la IML, adică a doua zi după incidentul de pe 10 octombrie a.c. pentru minora Maria Magdalena Neagu cerificatul nu a fost eliberat deși a trecut o saptămână de când a fost examinată. Mai mult decât atât personalul medical de la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă refuză să elibereze certificatul care arată că minora este însărcinată. O conjurație de abuzuri instituționale menite să zădărnicească șansele minorei de scăpa de măsura arestului preventiv având în vedere că aceasta a contestat hotărârea Judecătoriei iar magistrații Tribunalului urmează să ia decizia definitivă în cursul zilei de astăzi (vezi aici).

Totul a pornit de la o glumă

În seara zilei de 10 octombrie minora Maria Magdalena Neagu a fost cu familia la bâlciul organizat de municipalitate în Cicoarei cu ocazia Sărbătorilor Iașului. La un moment dat membrii familiei au decis să se îndrepte spre casă iar când au ajuns în parcarea Spitalului Arcadia ar fi izbucnit o ceartă. La fața locului a ajuns această trupă antitero a jandarmeriei care ea compusă din trei bărbați și Rebeca Popa. La un moment dar minora ar fi cerut în glumă ca jandarmii să o ducă acasă fapt care a iritat ‘’forțele de ordine’’. ‘’ La data de 10.10.2023, un echipaj de jandarmi din cadrul I.J.J Iaşi, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit pe strada Prof. Narcis Măcinoi din mun. Iaşi, întrucât mai multe persoane manifestau o stare de agitaţie, tulburând ordinea şi liniştea publică. În această împrejurare, inculpata minoră ar fi iniţiat un dialog cu organele de ordine, solicitând în glumă, să fie dusă acasă de organele de jandarmerie. Faţă de refuzul celor din urmă, întrucât nu exista o stare de pericol care să justifice acest demers, inculpata minoră ar fi început să adreseze insulte şi cuvinte jignitoare respectivului echipaj, moment în care aceştia au iniţiat procedura legitimării. Întrucât inculpata minoră a continuat să manifeste o stare de agitaţie şi un limbaj insultător la adresa organelor de ordine, jandarmii au condus-o la autospeciala tip dubă fără a o încătuşa, întrucât minora a susţinut că era însărcinată. În momentul introducerii în autospecială şi în timp ce persoana vătămată jandarm a încercat să intre la rândul său în autovehicul, inculpata minoră i-ar fi aplicat o lovitură cu pumnul şi alta de picior în zona feţei, cauzându-i persoanei vătămate leziuni traumatice a căror gravitate a fost evaluată printr-un număr de 12-14 zile de îngrijiri medicale’’, ne-a transmis Liviu Ionuț Păiuși, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Deci pentru că fata ar fi vorbit urât și a refuzat să se legitimeze au vrut s-o bage în dubă iar minora ar fi lovit-o pe Rebeca Popa în timp ce urcau împreună în mașină. Dar ce fata are urme de lovituri pe corp?. ‘’Fata mi-a povestit că în timp ce o băga în dubă, jandarmerița o lovea. Colegii jandarmieriței o întrebau de ce o mai lovește după ce le-a spus că este însărcinată și a fost imobilizată’’, a spus Walter Tănase, tatăl fetei. Statul deține monopolul forței pe care o poate folosi numai în scop coercitiv. Un jandarm nu poate folosi forța pentru a se răzbuna. Conform procedurilor jandarmii aveau doar obligația de a o imobiliza.

Nepoata interlopului Cosmos Tănase

Poate că acest exces de zel, manifestat în acest caz de unele dintre intituțiile implicate este determinat și de faptul că Maria Magdalena Neagu este nepoata temului interlop Cosmos Tănase. Acesta este unul dintre cei mai temuți interlopi din Iași. Maria Magdalena Neagu este fiica lui Valter Tănase, fratele lui Cosmos. Numărul infracțunilor înscrise în cazierele clanului Tănase, tinde către infinit fiind vorba de fapte din cele mai periculoase precum trafic de droguri, trafic de persoane etc. Anul acesta și Cosmos Tănase a fost condamnat pentru ultraj. Asta deoarece a amenințat un polițist (vezi aici).  Asta nu înseamnă că instituțiile de forță trebuie să uite că Maria Magdalena Neagu are și drepturi civile care trebuiesc respectate.

Celebra jandarmeriță Rebeca Popa

Să mai precizăm că Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Iași a refuzat să coopereze cu noi în demersurile realizate pentru aflarea adevărului. Ne-au transmis  să ne adresăm Parchetului. Rebeca Popa, jandarmerița implicată în acest incident a devenit celebră în anul 2020 în septembrie când după o urmărire ca-n filme cu focuri de armă a reușit să prindă un fugar. Rebeca Popa l-a împușcat pe șofer în umăr după care l-a pus la pământ (vezi aici).

Bătaie între o ieșeancă și o femeie-jandarm în parcarea Spitalului Arcadia. Procurorii au arestat agresoarea

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.