Caracatiță cu neamuri și corupți la conducerea Vămii Iași. Directorul și-a pus cumătrul pe funcție de șef

6298
Marius Costache, Cristinel Ignat si Danut Bolohan
Marius Costache, Cristinel Ignat si Danut Bolohan

@ Marius Costache și-a pus cumătrul, Cristinel Ignat pe funcția de șef al Biroului Vamal de la Sculeni @ Fratele cumătrului Liviu Ignat a fost numit pe funcția de șef al Biroului Vamal de la Aeroport @ În urmă cu două zile Marius Costache ne-a transmis o adresă din care reieșea că Liviu Ignat va în continuare funcția de la Aeroport @ Ieri, Marius Costache a spus că l-a pus încă de vineri 3 noiembrie pe Dănuț Bolohan pe funcția de șef al Biroului Vamal de la Aeroport @ Fost șef al Vămii Iași, Bolohan este judecat pentru luare de mită

Harababură cu neamuri și corupți pe funcții de conducere la Direcția Regională Vamală. Frații Ignat au fost promovați pe funcții de șefi ai unor birouri vamale iar directorul Marius Costache susține că este doar o coincidență faptul că este prieten de familie și cumătru cu unul dintre ei. Astfel, în cursul anului trecut, Cristinel Ignat cumătrul lui Costache a fost promovat pe funcția de șef al Biroului Vamal Sculeni. În luna octombrie anul acesta Liviu Ignat, fratele lui Cristinel Ignat a fost promovat pe funcția de șef al Biroului Vamal de la Aeroport. L-am contactat telefonic în urmă cu două zile pe Marius Costache pentru a-i adresa unele întrebări legate de aceste promovări. Ne-a spus că ambii au fost promovați criterii de performanță. I-am solicitat să ne trimită rapoartele de activitate pe ultimii doi ani ale celor doi șefi. A promis că ne trimite. Nu s-a ținut de cuvânt. Ne-a trimis un răspuns sec în care laudă ‘’perfomanțele’’ cumătrului și a fratelui său. ‘’Vă informăm că domnul Cristinel Ignat, inspector vamal superior în cadrul Direcției Regionale Vamale Iași a fost promovat temporar în luna martie 2022 la conducerea Biroului Vamal de Frontieră Sculeni. În ceea ce privește promovarea temporară a domnului Liviu Ignat vă transmitem că aceasta s-a făcut în luna octombrie a anului curent ca urmare a pensionării titularului funcției. Ambele promovări au ca fundament argumentat experiența și abilitățile dobândite în cei aproximativ 30 de ani în cadrul serviciului vamal, de către persoanele la care dumneavoastră faceți referire, performanțele profesionale ale acestora fiind evaluate și apreciate în mod obiectiv la nivel maxim de-a lungul întregii cariere’’, ne-a transmis Costache.

Atât din discuția telefonică cât și din răspunul scris reieșea că Liviu Ignat va ocupa în continuare funcția de șef al Biroului Vamal Aeroportul Iași. Ieri s-a produs schimbarea. La Aeroport s-a aflat că pe funcția de birou vamal a fost numit Dănuț Bolohan, trimis în judecată pentru luare de mită. Liviu Ignat va ocupa funcția de șef birou până astăzi. Schimbarea a fost făcută după ce jurnaliștii Dezvăluirea.ro l-au întrebat telefonic dacă nu cumva i-a promovat pe frații Ignat pe criteriul prieteniilor de familie. Pe de altă parte însă, potrivit unor surse Bolohan a fost trimis la Aeroport pentru ca Costache să conducă și Vama Iași și Regionala. Mai multe detalii despre dosarul de corupție în care a fost trimis în judecată Bolohan puteți citi în articolul repostat.

Seful Vămii Iași reținut de DNA pentru șpagă. Lua mită și de la subordonați

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.