Studentul care a omorât un om de afaceri, în libertate! Judecătorii au admis cererea lui Vlad Scurtu! GALERIE FOTO

690
Vlad Irimia ScurtuVlad Irimia Scurtu
Vlad Irimia Scurtu

@ Studentul care a omorât un om de afaceri a fost pus în libertate @ Judecătorii au admis cererea lui Vlad Scurtu @ Acesta solicitase să fie liberat condiţionat @ În urmă cu aproximativ doi ani, fosta iubită a acestuia, Alina Mihaela Roşca (fostă Horeanu), a fost pusă în libertate de magistraţi

Studentul care a omorât un om de afaceri a fost pus în libertate! Judecătorii au admis cererea lui Vlad Irimia Scurtu.

„Instanţa admite contestaţia formulată de contestatorul Scurtu Irimia Vlad. Admite cererea de liberare condiţionată. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Scurtu Irimia Vlad, aflat în executarea mandatului nr. 4014/7.05.2014 emis de Judecătoria Iaşi, în baza sentinţei penale nr. 3567/05.12.2013 a Judecătoriei Iaşi, referitor la executarea unei pedepse de 23 de ani de închisoare. Definitivă”, au menţionat judecătorii din cadrul Tribunalului Gorj.

Alina Horeanu Rosca
Alina Horeanu Rosca

Studentul care a omorât un om de afaceri, în libertate!

Amintim că Vlad Irimia Scurtu fusese condamnat în două dosare la o pedeapsă rezultantă de 23 de ani de puşcărie. Amintim că, în urmă cu aproximativ doi ani, fosta iubită a lui Vlad Scurtu a fost pusă în libertate. Mai apoi, studenta criminală Alina Mihaela Horeanu (actualmente Roșca – n.r.) s-a întors acasă, în Suceava.

Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Gherla au admis propunerea de liberare condiționată formulată de Alina Mihaela Horeanu. Studenta criminală Alina Mihaela Horeanu a fost audiată de judecătorii din Gherla. „Cer admiterea propunerii de liberare condiționată și țin să menționez că regret cele întâmplate”, a declarat Alina Mihaela Horeanu.

Judecătorii au constatat că, potrivit articolului 59, alineatul 1 din Codul penal din 1969, după ce a executat cel puțin trei pătrimi în cazul închisorii mai mari de zece ani de închisoare, condamnatul care este stăruitor în muncă, disciplinat și dă dovezi temeinice de îndreptare, ținându-se seama și de antecedentele sale penale, poate fi liberat condiționat înainte de executarea în întregime a pedepsei.

„Din procesul-verbal și caracterizarea anexată, reiese că persoana privată de libertate Roșca Mihaela Alina (fostă Horeanu) se află în Penitenciarul Gherla, unde execută o pedeapsă de 20 de ani de închisoare. Până pe 13 februarie 2020, aceasta a executat 5.529 de zile de închisoare (fiind incluse și zilele în care aceasta a muncit din spatele gratiilor). Pentru a putea beneficia de liberare condiționată, ea trebuie să execute 3/4 din pedeapsă, adică 5.478 de zile de închisoare. Mai reiese că deținuta a fost sancționată disciplinar o singură dată. Sancțiunea a fost ridicată prin recompensare”, au afirmat magistrații.

Alina Mihaela Horeanu, pedepsită de magistrați de două ori

Studenta criminală Alina Mihaela Horeanu a fost condamnată în două rânduri de judecătorii ieșeni. Inițial, aceasta a primit o pedeapsă de 20 de ani de pușcărie, după ce a participat la uciderea unui om de afaceri botoșănean. Alina Mihaela Horeanu era studentă la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”. Prietenul ei, Vlad Irimia Scurtu, era student al Facultății de Informatică.

Conform anchetatorilor, Horeanu și Scurtu au plănuit să-l omoare pe Daniel M., directorul unei firme din Botoșani cu care tânăra a avut o relație după ce s-au cunoscut pe Internet. Potrivit planului, cei doi l-au atras pe afacerist în Iași, unde l-au omorât cu 33 de lovituri de cuțit, dar și mai multe lovituri cu o bâtă de baseball.

Oamenii legii au afirmat că cei doi studenți au decis să scape de cadavru și, pentru că nu puteau să facă acest lucru singuri, au chemat în ajutor doi prieteni. Cadavrul afaceristului a fost transportat într-o pădure, unde a fost acoperit cu pământ. La sfârșitul lunii aprilie 2007, polițiștii au descoperit și cadavrul, iar autorii faptei au fost reținuți și, ulterior, arestați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.