Fost primar din Iași condamnat la închisoare pentru ultraj. I-a zis unui polițist că-l omoară

1643
montaj Neculai Petrachi si intalnire PSD la Ungheni
montaj Neculai Petrachi si intalnire PSD la Ungheni

@ Neculai Petrachi fostul primar al comunei Ungheni a fost condamnat la o pedeapsă de 1 an de închisoare cu amânarea executării pedepsei pentru că a amenințat cu moartea un polițist @ La alegerile locale din anul 2020, Neculai Petrachi a candidat din partea PSD pentru funcția de primar al comunei Ungheni @ Potrivit paginii de Facebook a PSD Iași, Petrachi a fost reales pe funcția de președinte al PSD Ungheni.

Pedeapsă de 1 an de închisoare cu amânarea executării pedepsei pentru Neculai Petrachi, fostul primar al comunei Ungheni. Neculai Petrachi a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj și asta deoarece a amenințat în două rânduri un agent al Poliției Locale Holboca. Polițistul local îi atrăsese atenția lui Petrachi că și-a parcat mașina în stația de tramvai iar fostul primar l-a amenințat. ‘’ S-a reţinut că, în esenţă, că la data de 19.06.2018, în jurul orelor 10:40, inculpatul Petrachi Neculai a adresat amenințări cu moartea față de agentul de poliție locală Patraș Cristinel, din cadrul Poliției Locale Holboca, în timpul exercitării de către acesta a atribuțiilor de serviciu în dreptul stației mijloacelor de transport din rond tramvai, afirmând că “îi va băga un cuțit în gât” din cauza faptului că i-a solicitat să mute autoutilitara pe care o parcase neregulamentar în stația de transport public în comun, ameninţare ce a fost de natură să producă o stare de temere, şi la data de 21.01.2021, în jurul orelor 10:00, inculpatul Petrachi Neculai i-a adresat din nou amenințări cu moartea agentului de poliție locală Patraș Cristinel, din cadrul Poliției Locale Holboca, în timpul exercitării de către acesta a atribuțiilor de serviciu în dreptul stației mijloacelor de transport din rond tramvai, afirmând că “eu te omor şi voi ajunge la puşcărie”, deoarece i-a solicitat să mute autoutilitara pe care o parcase neregulamentar în stația de transport public în comun, ameninţare ce a fost de natură să producă o stare de temere’’, se arată în actele de urmărire penală.

Sentința nu este definitivă. Nemulțumiți procurorii au făcut apel la Curtea de Apel Iași (vezi aici). Magistrații Curții de Apel ar putea pronunța o sentință definitivă în luna decembrie a.c .Neculai Petrachi nu este la prima condamnare. În trecut a mai fost condamnat  la pedepse cu amenda pentru săvârşirea infracţiunilor de tulburare de posesie, purtare abuzivă şi ultraj. La alegerile locale din anul 2020, Neculai Petrachi a candidat din partea PSD pentru funcția de primar al comunei Ungheni. Potrivit paginii de Facebook a PSD Iași, Petrachi a fost reales pe funcția de președinte al PSD Ungheni.

Primar condamnat la Iaşi pentru matrapazlâcuri cu bani europeni! Ce pedeapsă i-au aplicat judecătorii (EXCLUSIV)

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.