Un nou scandal la IPJ Iaşi! Subofiţer de Poliţie, prins băut la volan! (EXCLUSIV)

5981
politist in misiune
politist in misiune

@ Un alt scandal la IPJ Iaşi: un subofiţer de Poliţie a fost prins băut la volan @ În urma incidentului, vineri, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi l-au condamnat pe Vlad Silviu Curcă @ Subofiţerul de Poliţie a primit o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare, cu amânare, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

Un alt scandal la IPJ Iaşi! Un subofiţer de Poliţie a fost prins băut la volan! În urma incidentului, vineri, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi l-au condamnat pe Vlad Silviu Curcă.

Astfel, subofiţerul ieşean a primit o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare, cu amânare, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

 

Subofiţer de Poliţie ieşean, prins băut la volan!

 

Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Vlad Curcă (36 de ani) a început pe 17 noiembrie 2022. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi l-au trimis în judectă sub acuzaţia de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

„Pe 9 noiembrie 2021, în jurul orei 1:30, inculpatul a condus autoturismul marca Toyota Corolla pe drumurile publice, având o îmbibație alcoolică de peste 0,80 grame la mie alcool pur în sânge, respectiv la ora 2:10 având o îmbibație de 1.84 (proba I) grame la mie alcool pur în sânge, iar, la ora 3:10, o îmbibație de 1.68 (proba II) grame la mie alcool pur în sânge”, au spus anchetatorii ieşeni.

 

Vlad Silviu Curcă a recunoscut totul în faţa judecătorilor

 

În cursul judecăţii, poliţistul a declarat că doreşte să beneficieze de procedura simplificată de judecare a prezentei cauze şi că este de acord să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cazul în care va fi găsit vinovat.

Poliţistul a detaliat, arătând că, în după-amiaza zilei de 8 noiembrie 2021, a plecat de la locuința sa spre locuința unui martor, unde a fost invitat. În jurul orei 16.30, ar fi lăsat autoturismul marca Toyota Corolla în zona Pietrărie, în apropierea stației de autobuz, pentru a evita să conducă sub influența alcoolului la întoarcere. Deplasarea ar fi continuat-o cu un mijloc de transport în comun.

La locuinţa martorului, conform propriei declaraţii, acesta ar fi consumat 500 ml bere alcoolizată în intervalul orar 18.00 – 19.00 și 1.000 ml bere alcoolizată și 200 ml whiskey în intervalul orar 23.00 – 00.30, timp în care a mâncat un grătar de porc (costiță, mici, ceafă) cu pâine. La întoarcere, ar fi decis să ducă autoturismul acasă, fiind astfel depistat la volan.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.