Primar condamnat la Iaşi pentru matrapazlâcuri cu bani europeni! Ce pedeapsă i-au aplicat judecătorii (EXCLUSIV)

493
Mana unui judecator cu un ciocanel
Mana unui judecator cu un ciocanel

@ Un fost primar a fost condamnat la Iaşi pentru matrapazlâcuri cu bani europeni @ Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi i-au aplicat o pedeapsă definitivă lui Gelu Pecheanu @ Fostul primar din judeţul Vaslui a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare, cu suspendare

Un fost primar a fost condamnat la Iaşi pentru matrapazlâcuri cu bani europeni. Ieri, judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi i-au aplicat o pedeapsă definitivă lui Gelu Pecheanu. Astfel, fostul primar din judeţul Vaslui a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept sau reţinerea pe nedrept de fonduri ori active din bugetul Uniunii Europene sau bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.

În acelaşi dosar, Florina Adnana Pecheanu a fost condamnată la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept sau reţinerea pe nedrept de fonduri ori active din bugetul Uniunii Europene sau bugetele administrate de aceasta ori în numele ei. De asemenea, a încetat procesul penal faţă de inculpaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual.

Sala de judecata
Sala de judecata

Fost primar, condamnat definitiv la Iaşi

 

În noiembrie 2019, Gelu Pecheanu era trimis în judecată de procurorii DNA alături de nora sa. Gelu Pecheanu, la data faptelor primar al comunei Drânceni, județul Vaslui, a fost acuzat iniţial de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată şi fals intelectual, în formă continuată.

Totodată, co-inculpata, la data faptelor manager al unui proiect finanțat din fonduri europene, a fost acuzată iniţial de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată şi fals intelectual, în formă continuată.

limite-bani
limite-bani

Ce au spus anchetatorii DNA

 

Oamenii legii au menţionat că, în perioada 2013 – 2016, Gelu Pecheanu, în contextul unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile – „Pure Water – to the Benefit of Villagers” (apă pură în beneficiul sătenilor), ar fi depus la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice înscrisuri care atestă împrejurări contrare adevărului cu privire la activitățile efectuate pe perioada proiectului de către managerul de proiect și asistentul său (pontaje individuale, tabele de pontaj colectiv, centralizator salarii, state de plată a salariilor, declarații pe propria răspundere).

„Unele dintre aceste înscrisuri ar fi fost întocmite și semnate de cele două persoane implicate în derularea proiectului, dar și de Ion Lemnaru, contabilul Primăriei Drânceni. În realitate, managerul de proiect și asistentul său nu ar fi desfășurat nicio activitate în cadrul proiectului, iar pontajele și celelalte documente justificative prezentate în cadrul proiectului pentru aceste două persoane, nu ar corespunde realității. Prin aceste demersuri, Primăria comunei Drânceni a primit pe nedrept suma de 18.821 de euro (fonduri nerambursabile), reprezentând valoarea cheltuielilor de personal aferente celor două persoane”, au susţinut anchetatorii anticorupţie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.