Totul pentru sponsorul PSD. Blocul lui Boca dinamiteaza un cartier intreg

7818

@ La alegerile locale, dezvoltatorul imobiliar Florin Boca a fost principalul sponsor al pesedistilor din municipiu si asa a devenit si consilier local @ Acum, pentru ca Boca sa-si scoata parleala primaria ii aproba lui Boca tot felul de proiecte imobiliare scandaloasa @ In editia de astazi, prezentam cu vrea sa sufoce familia Boca un cartier de case, prin ridicarea unui bloc, impotriva vointei cetatenilor @ Boca vrea sa construiasca un turn intr-o zona imobiliara extrem de scumpa vis a vis de Palas

Traim intr-unul din cele mai poluate orase din tara (UE a avertizat ca va amenda Romania pentru poluarea din Bucuresti si Iasi) si cu toate acestea prin deciziile pe care le ia primaria nu face decat sa agraveze situatia. Se inghesuie blocuri pe niste petice de pamant, fara cai de acces, se inghesuise blocuri in mijlocul caselor, spatiile verzi sunt asediate de betoane, totul pentru a servi intereselor dezvoltatorilor imobiliari, cei care i-au sponsorizat pe cei care au ajuns primari si viceprimari. Florin Boca este unul dintre dezvoltatorii imobiliari care au sponsorizat la Iasi, campania PSD pentru alegerile locale. Pentru ca a fost „sponsor principal”, Boca a fost pus de fostul presedinte al social-democratilor ieseni, Mihai Chirica (actualul primar al Iasului) pe un loc eligibil de consilier local. Ulterior, au mers mai departe, au fortat nota, desi stiau ca este dezvoltator local, Boca a fost numit presedinte al comisiei de urbanism, pozitie pe care a ocupat-o pana la sfarsitul lui 2016. In aceasta perioada lui Boca i s-au aprobat unele dintre cele mai scandaloase proiecte imobiliare din Iasi. In editia de astazi, ne referim la ultima investitie aprobata de primarie familiei Boca, decizie luata de primarie in ciuda protestelor cetatenilor.

Bloc langa case

Pe data de 19 septembrie 2017, Consiliul Local al municipiului Iasi a aprobat Planul Urbanistic Zonal privind construirea unui bloc 7 etaje, cu o inaltime de 25,5 metri pe strada Splai Bahlui Mal Stang nr.35A, stradela Sfantu Andrei nr.7, undeva vis a vis de Palas Mall, in zona de case dinspre Bahlui, nu foarte departe de Biserica Lipovineasca si parcul din Podu Ros. Beneficiarul investitiei care se va ridica pe o suprafata de 2.226 mp este SC Rafant Company SRL, firma admnistrata de sora Irina Ramona Boca, sora afaceristului insa toata lumea stie ca societatea este controlata de Florin Boca. Proiectul de hotarare a Consiliului Local, lasa sa se inteleaga ca au fost consultati locatarii din zona si ca nu mai exista nici un fel de probleme, cu privire la ridicarea acestui bloc, lucru care este complet fals. Mai mult, in raportul de consultare a publicului, document inregistrat la Primaria Iasi cu nr.92.839/20.09.2017 se precizeaza ca au fost consultati si cetatenii din zona, ceea la fel de fals.
Proprietarii caselor din zona au aflat pe diferite cai despre blocul care se va construi si, abia atunci primaria s-a sinchisit sa le ceara opinia

. Mai mult decat atat, primaria nu a luat in calcul obiectiile proprietarilor caselor ridicate in zona. Acestia au facut o petitie prin care si-au exprimat dezacordul asupra investitiei dar nu au fost luati in seama. „Ce consultare? Nu s-a facut nici o consultare. Au inceput sa ne bage in seama abia cand am facut petitia respectiva si am aratat ca ne opunem. Ei spun ca s-a facut un studiu de insorire, ca se respecta distantele. Mie imi ia lumina la cel putin trei dormitoare. Cand o sa bage prima lopata in pamant o sa le opresc eu lucrarile, o sa fac eu un studiu de insorire sa le arat ca nu au dreptate. Plus ca se aglomereaza zona, uitati ce strazi inguste avem”, a spus Claudiu Toma, unul dintre proprietarii de case care se opun proiectului.

Preotul Andrei: „Mie mi-au aprobat maxim 4 etaje si el face turn. Mergem in justitie”.

Un alt locatar din zona si in acelasi timp, semnatar al petitiei mentionate mai sus este fostul protopop Constantin Andrei. Impreuna cu fiul sau (preotul Catalin Andrei) parintele Constantin Andrei detine o casa pe stradela Sfantu Andrei. „Eu am facut un credit cand am ridicat casa asta, platesc si acum. La vremea respectiva primaria a spus ca regimul de inaltime este maxim P+4. Acum lui (firmei lui Boca-nr.) i-a aprobat P+7. Este corect? Pai daca stiam nu mai mai mutam in aceasta zona. Cred ca o sa ne adresam justitiei sa anulam Planul Urbanistic Zonal aprobat de Consiliul Local”, a spus parintele Constantin Andrei. „Zona este si asa sufocata de masini. Plus ca am auzit ca se vor face baruri si restaurante. Pentru noi va fi un dezastru daca nici macar nu ne vom putea odihni”, a spus Catalin Andrei.
Sa mentionam ca in cazul in care se va construi blocul respectiv se va afla chiar in fata caselor, spre rasarit si va umbri intreaga zona. De asemenea accesul in zona se face pe stradute cu o singura banda. Sa mai mentionam ca serviciile de urnanism din primarie au dat primele avize pentru investitie cand Boca era presedinte al Comisiei de Urbanism din Consiliul Local. Practic putem spune ca Boca si-a avizat singur investitia. „Nu comentez”, a spus Boca, acestea fiind singurele sale cuvinte legate de intreaga situatie. Asta in conditiile in care Boca a fost ales de cetatenii Iasului sa le reprezinte interesele in Consiliul Local. Iata cum ii reprezinta, un personaj care vrea sa devina si parlamentar.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.