Tinara din Iasi jefuita prin ATM de cea mai buna prietena. Facebook a dat totul in vileag

4503
Nice dark-haired young woman in white dress, and with the handbag, in front of ATM, inserts card and types PIN. Stays backward to the camera. Outdoor. Sunny. Stabilised.

@ Faptul ca Lucia Georgiana Coca a fost jefuita de Ioana Alexandra Stefan a fost descoperit cu ajutorul Facebook @ Prietena i-a furat cardul in timp ce  se aflau in cofetaria Charlotte @ Pentru ca erau cele mai bune prietene a ghicit usor si codul PIN @ Acum ”prietena” risca inchisoarea

O tanara din Iasi a fost recent trimisa in judecata de procurorii DIICOT pentru ca a furat cardul bancar al celei mai bune prietene dupa care a scos banii din cont. Tanara trimisa in judecata se numeste Ioana Alexandra Stefan iar victima este  Lucia Georgiana Coca, cele doua fiind prietene din copilaria. Cand s-a produs furtul cele doua aveau fiecare 21 de ani. Totul a inceput in data de 5 martie 2016 in jurul orei 16.00 cand cele doua prietene s-au intalnit la Cofetaria Charlotte din Piata Unirii. La un moment dat Lucia Georgiana a mers pana la baie si a lasat poseta in grija prietenei sale care nu a ezitat sa-i fure cardul bancar. A doua zi de la bancomatul de pe soseaua Nicolina n.30 bloc 961 a incercat sa scoata suma de 4.000 lei. A ghicit codul PIN tastand ziua de nastere a prietenei sale. Solicitarea de a scoate 4.000 lei dintr-odata  nu a fost aprobata astfel incat a scos de doua ori 2.000 lei. A incercat sa mai scoata 1.000 lei dar nici aceasta tranzactie nu i-a fost aprobata. Culmea, victima s-a plans in aceiasi zi prietenei sale ca si-a pierdut cardul iar Ioana  Alexandra a compatimit-o. La scurt timp insa a aflat de la banca ca nu mai are banii in cont si dupa aceea a depus plangere la Politie. I-a spus asta si prietenei sale care a intrat in panica cand a auzit de plangerea penala.

Si-a facut un cont fals pe Facebook

Dupa aceea Ioana Alexandra a facut un cont de Facebook cu numele fictiv de Lupu Sergiu si a contactat-o prin messenger pe Lucia Georgiana incercand sa o determine sa renunte la plangerea penala. ” Am un om in Politie stiu tot ce faci. Primul lucru pe care il voi face daca nu-ti retragi plangerea este sa-ti distrug o prietenie. Iti retragi plangerea daca nu vei avea parte de o teroare imensa”, a scris Ioana Alexandra prietenei sale.

Plangerea a ajuns la DIICOT deoarece infractiunile au fost savarsite cu ajutorul unor sisteme informatice. Procurorii ieseni au colaborat cu Facebook si asa au prins-o pe  Contul fals fusese accesat numai de la IP-uri care aveau legatura cu dansa. De asemenea au fost preluate imagini de la camera video atasata bancomatului de pe soseaua Nicolina n.30 bloc 961, cel folosit la retragerea banilor.  Imaginile arata ca cea care a scos banii este Ioana Alexandra Stefan. Aceasta a negat in permanenta totul sustinand ca fata filmata la bancomat este alta avand lentilele de la ochelari mult mai groasa. Expertiza antropologica, compararea  curbelor fetei, a formei ochilor etc. a dat-o de gol inca o data. Aceasta este judecata in prezent printre altele pentru savarsirea infractiunii de  efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos si risca inchisoarea. Lucia Georgiana Coca nu s-a constituit parte civila in dosar si probabil si-a iertat prietena.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.