Bomba! Primaria a decis demolarea unui restaurant de lux de pe malul lacului Ciric

4473

@ Toate lucrarile de construire si amenajare a Complexului Golden Stone de la Ciric au fost realizate fara autorizatie @ De aceea prin dispozitia primarului s-a decis demolarea tuturor constructiilor sala de evenimente, piscina, scene etc @ Administratorul complexului este firma Resort Events

Lovitura cumplita pentru patronii restaurantului Golden Stone de pe malul Lacului Ciric dar si pentru cele 80 de familii care au facut rezervari pentru petreceri (nunti, cumatrii, zile onomastice) in anul 2019. Asta deoarece recent primaria a decis ca intreg complexul sa fie demolat deoarece constructiile si celelalte amanejari au fost realizate fara autorizatie de construire. Astfel, conform dispozitiei primarului nr. 2615/2018 s-a decis demolarea urmatoarelor constructii si amenajari: sala cu destinatia de evenimente provenita prin schimbarea de destinatie din teren de tenis, lucrari de construire, scena acoperita pentru diferite manifestatii,  crama,  piscina, spatiu de alimentatie publica, terase 1+2+3 coridoare acoperite din polyplan pe structura metalica, padoc caini in zona impadurita din lemn și plasa metalica, imprejmuire teren realizata fara autorizatie de construire, toate acestea fiind realizate fara autorizatie de construire.

Au pierdut si in justitie

Complexul apartine firmei SC Resort Events SRL care a  inchiriat de la firma Poieni Iasi SRL suprafata de 12.452 mp teren si o cladire mai veche. Resort Events SRL a preluat proprietatea in 2016 cand a si demarat amenajarile de mai sus realizate fara autorizatie de construire. Terenul se afla in fosta baza a Clubului Sportiv Nicolina.  SC Resort Events SRL a solicitat in justitie  suspendarea ordinului de demolare dar a pierdut procesul la Tribunal, urmand a fi judecat in urmatoarea perioada recursul la Curtea de Apel. In fata judecatorilor reprezentantii firmei au aratat ca demoarea constructiilor le-ar afecta grav activitatea avand in vedere ca pentru anul acesta au fost rezervata 80 de evenimente (nunti, cumatrii si alte petreceri) si inca 40 pentru anul 2020. Acestia au mai aratat ca la un moment dat au intrebat la Directia de Arhitectura si Urbanism daca au nevoie de autorizatie de construire. In aceste conditii judecatorii nu au aprobat cererea de suspendare a ordinului de demolare. Dupa ca a pierdut procesul in care a cerut suspendarea firma a mai deschis un proces prin care a solicitat anularea ordinului de demolare. Aceasta cerere nu a fost luata inca in discutie. Printre asociatii SC Resort Events SRL se numara Traian Butnaru din Iasi si Vladimir Bordianu din Botosani.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.