Medicii de la Neuro au intrat in elita medicala mondiala. „Au primit premiul Nobel pentru neurochirurgie”

12082
Lucian Eva, Cezar Popescu, Maricel Popa, Bogdan Costachescu

@ Performantele Spitalului de Neurochirurgie au fost recunoscute pe plan  international @ Zilele trecute spitalul a  primit acreditarea internationala AOSPINE pentru cursuri si cercetare in domeniul neurochirurgiei

Eforturile medicilor dar si investitiile facute  de autoritati in modernizarea si dotarea cu aparatura a Spitalului de Neurochirurgie au fost recunoscute pe plan international. Astfel, spitalul a obtinut acreditarea AOSPINE pentru organizarea de cursuri si programe de cercetare in Neurochirurgie. Anuntul a fost facut astazi in cadrul unei conferinte de presa de managerul spitaului, medicul Lucian Eva dar si de reputatii chirurgi Cezar Popescu si Bogdan Costachescu.  „Aceasta echivaleaza cu premiul Nobel in neurochirurgie. Dupa eforturile medicilor si investitiile iata ca acum au inceput sa vina si rezultatele”, a spus Maricel Popa, presedintele CJ Iasi, invitat de chirurgii ieseni la conferinta de presa. AOSPINE este divizia de cercetare si excelenta in domeniul neurochiriugiei al Fundatiei Internationale AO (lider mondial in cercetare medicala). Acreditarea obtinuta de spitalul iesean aduce unitatea medicala in elita medicinei mondiale. „Fundatia AOSPINE este cea care da tonul in domeniul medicinei. Acum suntem singurul spital din Romania acreditat pentru a pregati neurochirurgi. In aceasta zona a Europei mai este unul in Budapesta si unul in Cehia. De acum incolo orice cetatean european va putea accesa serviciile noastre. Asta deoarece firmele care vand asigurari medicale isi dirijeaza clientii catre aceste centre acreditate AOSPINE”, a spus Lucian Eva.

Chirurgii ieseni Cezar Popescu si Bogdan Costachescu sunt membri AOSPINE. Acestia au aratat ca s-au perfectionat in ultimii ani participand la cursurile si programele de cercetare  medicala organizata in tari de pe toate continentele. Cezar Popescu a adaugat ca eforturile de obtinere a acreditarii s-au intins pe parcursul ultimilor 5 ani. Reamintim ca recent spitalul a achizitionat un robot de ultima generatie (Mazor X) pentru interventii chirurgicale pe coloana. Spitalul iesean este singurul din Romania care are un astfel de robot.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.