Şpagă la Frontiera ieşeană! Bani pentru a aduce marfă ilegală de peste Prut! (EXCLUSIV)

1802
1000 de euro mita
1000 de euro mita

@ Un ieşean a fost pedepsit ieri de magistraţi după ce a fost acuzat că a încercat să îi dea şpagă unui comisar de la Frontieră @ Astfel, miercuri, 23 noiembrie 2022, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi l-au condamnat pe Vasile Lupu la 1 an şi 4 luni de închisoare, dar cu suspendare, pentru dare de mită @ Anchetatorii spun că individul voia garantată cale liberă pentru a putea aduce marfă ilegală din Republica Moldova

Un ieşean a fost pedepsit de magistraţi după ce a fost acuzat că a încercat să îi dea şpagă unui comisar de la Frontieră. Aşadar, miercuri, 23 noiembrie 2022, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi l-au condamnat pe Vasile Lupu la 1 an şi 4 luni de închisoare, dar cu suspendare, pentru dare de mită.

„Instanţa îl obligă pe inculpatul Vasile Lupu să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Direcţiei de Asistenţă Comunitară Iaşi sau la Căminul de Pensionari „Sfânta Paraschiva”, din Iaşi”, au afirmat magistraţii.

Vasile Lupu, acuzat că a încercat să îi dea şpagă unui comisar

Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Vasile Lupu a început pe data de 5 mai 2021. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi l-au trimis în judecată pe Vasile Lupu pentru dare de mită.

Conform anchetatorilor, ieşeanul voia să se asigure că poate aduce 1.500 de pachete cu ţigări din Republica Moldova fără a fi deranjat de poliţişti. Anchetatorii au afirmat că ieşeanul a intrat în vizorul lor la finele anului 2017. Conform procurorilor, atunci, individul ar fi încercat să îi dea mită unui om al legii, pentru a aduce marfă ilegală din Republica Moldova.

„Pe 15 noiembrie 2017, întâlnindu-se cu un comisar din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliăiei de Frontieră (IPTF) Iaşi, în incinta unui complex comercial, inculpatul i-a promis acestuia suma de 1.000 de euro pentru ca, în calitatea sa de coordonator al echipei de control de la Punctul de Trecere al Frontierei (PTF) – Feroviar, să efectueze un act contrar atribuţiilor sale de serviciu. Mai exact, inculpatul i-a cerut să nu permită efectuarea controlului de frontieră de către echipa de control în PTF Iaşi – Feroviar, în locurile din trenul 401, de pe ruta Chişinău – Bucureşti”, au spus procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

 

Ce au spus procurorii ieşeni

Anchetatorii au adăugat că Vasile Lupu ar fi vrut să aducă nestingherit un transport de 1.500 de ţigări din Republica Moldova.

„Transportul de 1.500 de pachete cu ţigări urma a fi introdus în ţară în 4 zile diferite. Inculpatul i-a solicitat comisarului de Poliţie să fie controlate de către echipa sa doar anumite locuri indicate de acesta, printre care podelele vagonului-restaurant, iar altele să nu fie verificate şi să nu introducă supra-control, dându-i de înţeles că îi va remite suma de bani promisă până la sfârşitul anului 2017”, au încheiat oamenii legii.

Comisarul ieşean a refuzat să primească şpagă şi a mers la anchetatori, iar Vasile Lupu a fost ridicat şi dus la audieri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.