Muncitor mort după ce a căzut de pe o schelă! Incidentul, extrem de grav, a avut loc în zona Doi Băieţi!

1292
Sala de judecata
Sala de judecata

@ Un muncitor a murit după ce a căzut de pe o schelă, pe un şantier din Iaşi @ Incidentul, extrem de grav, a avut loc în zona Doi Băieţi @ După tragedie, recent, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus condamnarea lui Marcel Albu la 1 an şi 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă

Un muncitor a murit după ce a căzut de pe o schelă, pe un şantier din Iaşi! Incidentul, extrem de grav, a avut loc în zona Doi Băieţi! După tragedie, recent, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus condamnarea lui Marcel Albu la 1 an şi 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă.

„Instanţa încetează procesul penal privind pe inculpat sub aspectul comiterii infracţiunii de neluare a măsurilor de securitate şi sănătate în muncă, drept urmare a intervenirii prescriptiei răspunderii penale. Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pentru o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul uneia dintre entităţile aflate în subordinea Primăriei Comunei Ciurea sau Consiliului Local Ciurea. Ia act că victimele indirecte nu s-au constituit părţi civile în cauză”, au afirmat judecătorii ieşeni.

 

Marcel Albu, acuzat după producerea incidentului

 

Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Marcel Albu a început pe data de 20 aprilie 2022. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi l-au trimis în judecată sub acuzaţiile amintite.

„Pe 28 septembrie 2016, în jurul orei 13:15, la punctul de lucru al societății I.I. din Ciurchi 148-150 (fosta clădire a E-ON din zona Doi Băieţi), a avut loc un accident de muncă, constând în aceea că numitul în vârstă de 53 de ani, angajat în fapt al societății în funcția de muncitor necalificat, a căzut de la înălţime, de pe o schelă amplasată în interiorul clădiri, şi a decedat la scurt timp”, au afirmat oamenii legii.

 

La audieri, ieşeanul a recunoscut totul

 

La interpelarea instanței, bărbatul, răspunzător pentru organizarea locului de muncă, a menționat că vrea să se prevaleze de dispozițiile procedurii simplificate.

Numai că, la final, magistraţii au constatat că, la una dintre acuzaţii, a intervenit prescripţia răspunderii penale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.