Schimbări majore la șefia parchetelor ieșene. Un procuror a candidat singur și a picat

2528
procurori Iasi
procurori Iasi

@ Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași are începând de ieri un nou șef deoarece fostul prim-procuror Dragoș Bordianu s-a transferat la DIICOT @ De asemenea, Maria Iuriciuc prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunal s-a pensionat iar locul a rămas vacant

Schimbări majore la șefia parchetelor ieșene. Astfel, începând cu data de 16 noiembrie a.c, printr-o decizie a CSM functia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași este ocupată prin delegare până la organizarea unui concurs de procurorul Liviu Ionuț Păiuși (vezi aici). Asta deoarece, în urma unui interviu organizat pe 18 octombrie fostul prim-procuror al parchetului local, Dragoș Bordianu s-a transferat la DIICOT. În plus, postul de șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași a rămas vacant. Asta deoarece, în urmă cu două zile tot printr-o decizie a CSM, Maria Iuriciuc cea care a ocupat funcția prin delegare, a ieșit la pensie.

Origel Cotoi a candidat singur și a pierdut

CSM a organizat concurs pentru ocuparea postului de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunal în perioada 1 august – 16 noiembrie. Rezultatele finale au fost publicate în urmă cu câteva zile. La acest concurs s-au înscris Maria Iuriciuc și Origel Cotoi. Pentru că între timp Maria Iuriciuc a depus dosarul de pensionare in cursa pentru sefia parchetului judetean a rămas singur Origel Cotoi care a picat examenul. Acesta a contestat rezultatul dar nu a obținut o notă mai mare și a cerut la CSM invalidarea concursului dar cererea sa a fost respinsa. Reamintim ca și sotia lui Origel Cotoi, Alina Cotoi a trecut printr-o situație asemănătoare, în urmă cu doi ani cand a luat nota 3 la un examen de promovare la DNA (vezi mai jos). Deocamdata postul de prim-procuror al parchetului judetean este vacant.

La Iași Mafia dă de băut. Procurorii DNA au luat nota 3 la examen. Document

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.