La Iași Mafia dă de băut. Procurorii DNA au luat nota 3 la examen. Document

5422
DNA Iasi
DNA Iasi

@ Doi procurori DNA Iași s-au facut de râs la concursul pe care l-au sustinut la CSM pentru  a ocupa cu acte în regulă funcțiile pe care le dețin la serviciul teritorial anticorupție @ Alina Mihaela Cotoi și Ioana Crenguța Vasiliu au picat examenul după ce au luat niște punctaje de toată jena (vezi tabelul) @ Anul acesta DNA Iasi nu a scos nici un rechizitoriu

Cine să lupte cu Mafia Imobiliară la Iași, niște procurori DNA care reușesc să obțină notă de trecere la examenul profesional? Consiliul Superior al Magistraturii a publicat astazi pe site rezultatele concursului organizat pentru ocuparea functiilor de procurori in structurile teritoriale ale DNA. De la Iasi au participat doi procurori, doua femei Alina Mihaela Cotoi si Ioana Crenguta Vasiliu care au picat examenul cu brio si cu niste note de toata jena (vezi aici). Cei mai multi dintre procurorii DNA Iasi sunt veniti prin delegare de la celelalte parchete. In aceasta situatie s-au aflat si Alina Mihaela Cotoi și Ioana Crenguța Vasiliu care au fost delegate de la Pachetul de pe langa Tribunalul Iasi, in urma cu circa un an. Examenul organizat in ultimele luni de CSM (durata concursului a fost afectata si de pandemie) a constat in doua probe. Prima proba a fost de evaluare a activitatii din ultimii 5 ani. Adica, candidatii propuneau 5 rechizitorii intocmite in ultimii ani de activitate si in functie de calitate si rezultate au primit un punctaj. Punctajul maxim care putea fi obtinut la aceasta proba era de 40 de puncte iar punctajul minim a fost de 25 de puncte. La aceasta proba Alina Mihaela Cotoi a primit punctajul minim adica 25 de puncte iar Ioana Crenguta Vasiliu a obtinut 29,80 de puncte. Deci pentru ca au obtinut punctajul minim Alina Mihaela Cotoi și Ioana Crenguța Vasiliu au trecut la urmatoarea proba, cea de interviu. La interviu, punctajul minim care trebuia obtinut era de 45 de puncte iar maximul era de 60 de puncte. La aceasta proba Alina Mihaela Cotoi a obtinut 38,83 de puncte si a picat deoarece nu a obtinut nimim 45 de puncte. Ioana Crenguta Vasiliu nu s-a mai prezentat la interviu, pe tabel scrie ca s-a retras din concurs. Deci pentru a fi admis un procuror trebuia sa obtina minim 70 de puncte iar daca ar fi stiut la perfectie putea sa obtina 100 de puncte adica nota 10 daca ne raportam la sistemul comun de notare.

Asta-i echipa noii sefe Alina Moraru

Alina Moraru a preluat sefia DNA Iasi in decembrie 2018. Cele doua procuroare care au picat acest examen fac parte din echipa pe care si-a facut-o Alina Moraru. Acum se explica de ce anul trecut la DNA Iasi nu s-a intocmit nici un dosar de procuror iar anul acesta nu s-a facut practic nimic (vezi aici). Lupta anticoruptie este Zero la Iasi si asta in timp ce smecherii din Mafia Imobiliara construiesc blocuri pe domeniul public, pe spatiile verzi ”oriunde vor muschii lor” spre disperarea cetatenilor care protesteaza fara ca nimeni sa-i asculte. Un procuror DNA Iasi castiga circa 4.000 de euro pe luna. Pentru ce incaseaza acesti bani cei de la Iasi? Sa nu uitam ca Alina Moraru l-a adus la DNA Iasi si pe Origel Cotoi, sotul Alinei Cotoi.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.