Schimbare la sefia DNA Iasi. Procuroarea din dosarul vamesilor ii ia locul lui Bogdan Munteanu

3232
DNA Iasi
DNA Iasi

@ Directia Nationala Anticoruptie a decis sa o propuna pe Alina Moraru pe functia de procuror sef al Serviciului Teritorial Iasi @ Alina Moraru este procurorul care a reprezentat DNA Iasi in dosare notorii cum ar fi cl al vamesilor din Lotul Albita, dosarul de la UMF in care a fost trimisa in judecata Doina Azoicai si altelel

Conducerea Directiei Nationale Anticoruptie o propune pe Alina Moraru la conducerea Serviciului Teritorial Iasi, in locul procurorului Bogdan Munteanu a carui mandat a incetat in urma cu doua zile, pe 16 decembrie. Alina Moraru a devenit procuror in anul  2011 debutand la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi dupa care in anul 2014 a cerut sa fie transferata la structura teritoriala a DNA. Alina Moraru este unul dintre procurorii care a reprezentat DNA in dosarele trimise in judecata, sau cum se numeste in limbajul de specialitate ”procuror de sedinta”. Ultimul dosar cu notorietate finalizat si in care DNA a fost reprezentat in cursul judecatii de Alina Moraru este cel al celor 22 de vamesi de la Vama Albita care in noiembrie a.c au fost condamnati la pedepse cuprinse intre 2 si 3 ani de inchisoare cu suspendare. Alte dosare finalizate recent este cel al celor 47 de politisti de frontiera din Iasi si Vaslui, condamnati de Inalta Curte de Casatie si Justitie precum si cel de la UMF Iasi in care fostul decan de la Medicina Generala, Doina Azoicai a  fost achitata de Curtea de Apel Iasi. „Doamna procuror Alina Moraru este bine pregatit, cu bun simt, echilibrata. Este o solutie buna pentru DNA”, a comentat avocatul Ionel Nechita, unul din aparatorii solicitati frecvent in dosarele instrumentate de DNA.

S-a gasit cu greu o sefa

Sa mentionam ca Serviciul Teritorial al DNA are jurisdictie in judetele Iasi si Vaslui. Dezvaluirea. ro a aratat in editia din data de 7 decembrie in articolul cu titlul „Exclusiv. Sef nou la DNA Iasi. O femeie a vrut sa preia fraiele anticoruptiei” ca initial s-a dorit ca locul lui Bogdan Munteanu sa fie luat de  o alta procuroare si anume de Cristina Chiriac care initial si-a dat acorul dar dupa aceea s-a razgandit. In cazul in care va obtine  avizul CSM, Alina Moraru va ocupa prin delegare functia de sef al DNA Iasi. Bogdan Munteanu a condus DNA Iasi incepand cu anul 2014.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.