Procurorul Selaru trimis in mormant de colegii sai. Achitare totala in dosarul fabricat

7625

@ Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis astazi sa-i achite pe toti inculpatii din dosarul de coruptie al fostului procuror criminalist din Vaslui, Vasile Selaru @ Magistratul fusese trimis in judecata de ‘’colegii sai’’ de la DNA Iasi pentru ca ar fi primit bani de la unele persoane pentru a le rezolva acestora problemele din justitie

Surpriza de proportii in dosarul de coruptie al fostului procuror criminalist vasluian, Vasile Selaru. Magistrati Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis astazi achitarea tuturor inculpatilor din dosarul in care fostul procuror a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta. Acestia se numesc Iulian Bordea Danut, Liviu Radescu amandoi oameni de afaceri, Ionel Lacatusu, Cezar Catalin Puiu si Octavian Solomon. Procurorul Vasile Selaru a murit in timpul procesului, starea sa de sanatate fiind grav afectata de stresul provocat de acuzatiile aduse de fostii sai colegi.’’A murit degeaba’’, a comentat scurt, Dragomir Tomaseschi, avocatul lui Cezar Catalin Puiu.

‘’Este o solutie dreapta. E pacat de moartea unui om care pana la urma s-a dovedit a fi nevinovat’’, a spus Robert Amuntencei, avocatul omului de afaceri constantean, Liviu Radescu, de asemenea achitat.

Care au fost acuzatiile

Selaru a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in septembrie 2014, fiind acuzat ca ar fi cerut bani de la mai multe persoane carora le-a promis ca va face demersuri pe langa instante, pentru solutionarea favorabila a unor dosare. Potrivit rechizitoriului, la sfarsitul anului 2013, Vasile Selaru i-ar fi promis lui Ionel Lacatusu, inculpat intr-un dosar de coruptie, ca va face demersuri pe langa magistratii de la Curtea de Apel Iasi, ca sa obtina intreruperea pedepsei. In acest context, sustin anchetatorii, fostul procuror ar fi solicitat si primit de la Lacatusu, cu titlu de imprumut, suma de 13.000 lei, fara a se stabili un termen clar de restituire a banilor. In mai 2014, mai arata procurorii anticoruptie, procurorul Selaru, ar fi cerut 700 de lei de la o alta persoana ca sa intervina pe langa un ofiter de la IPJ Vaslui pentru o cerere de avizare a unei firme de paza. In acceasi luna i-ar fi promis unui barbat din Barlad ca va interveni pe langa un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Barlad, care supraveghea cercetarile intr-un dosar penal. La doua luni dupa aceste fapte, adauga anchetatorii, Selaru ar fi luat 15.000 lei de la unul din oamenii de afaceri mentionati mai sus pentru ca, „in calitatea sa de procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Vaslui, sa-si foloseasca influenta pe langa primarul unei comune din acelasi judet, urmand ca edilul sa dispuna deblocarea unei sume de 30.000 lei” destinata unor lucrari pe care le contractase firma sa.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.