Gata, s-a terminat: Restaurantul Golden Stone trebuie demolat

3330

@ Patronii restaurantului Golden Stone au pierdut definitiv procesul prin care au contestat dispozitia de demolare data de primarul Mihai Chirica @ Acum nu mai ramane decat sa apara buldozerele pentru a rade restaurantul de pe fata pamantului

Disperare la Golden Stone. Curtea de Apel Iasi a respins ieri definitiv cererea prin care patronii acestui restaurant au solicitat sa fie suspendat ordinul de demolare emis de primarul Mihai Chirica. Asta inseamna ca acum, primarul poate sa dispuna oricand ca angajatii din subordinea primariei sa vina cu buldozerele si sa rada acest restaurant de pe fata pamantului. „Respinge cererea de suspendare formulata de reclamanta SC Resort Events SRL, in contradictoriu cu paratul municipiului Iasi prin primarul municipiului Iasi”, au decis judecatorii.

Nu are autorizatie

Reamintim ca primarul a decis ca intreg complexul sa fie demolat deoarece constructiile si celelalte amanejari au fost realizate fara autorizatie de construire. Astfel, conform dispozitiei primarului nr. 2615/2018 s-a decis demolarea urmatoarelor constructii si amenajari: sala cu destinatia de evenimente provenita prin schimbarea de destinatie din teren de tenis, lucrari de construire, scena acoperita pentru diferite manifestatii,  crama,  piscina, spatiu de alimentatie publica, terase 1+2+3 coridoare acoperite din polyplan pe structura metalica, padoc caini in zona impadurita din lemn și plasa metalica, imprejmuire teren realizata fara autorizatie de construire, toate acestea fiind realizate fara autorizatie de construire.

Zeci de nunti si cumatrii anulate

Complexul apartine firmei SC Resort Events SRL care a  inchiriat de la firma Poieni Iasi SRL suprafata de 12.452 mp teren si o cladire mai veche. Resort Events SRL a preluat proprietatea in 2016 cand a si demarat amenajarile de mai sus realizate fara autorizatie de construire. Terenul se afla in fosta baza a Clubului Sportiv Nicolina.  Reprezentantii firmei au aratat in instanta ca demolarea constructiilor le-ar afecta grav activitatea avand in vedere ca pentru anul acesta au fost rezervata 80 de evenimente (nunti, cumatrii si alte petreceri) si inca 40 pentru anul 2020.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.