Afaceristul care a luat Ciricul condamnat definitiv. Evaziune cu firma de paza

5970

@ Este vorba despre afaceristul Catalin Pricop cunoscut prin faptul ca a preluat firma de paza FGM dar si controlul asupra Clubului Sportiv Nicolina si ceea ce a mai ramas din ”baza sportiva” de la Ciric @ Catalin Pricop a fost condamnat pentru afaceri evazioniste derulate imediat dupa preluarea firmei de paza FGM

Sentinta definitiva pentru afaceristul Catalin Pricop trimis in judecata inca din anul 2015 pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala. Curtea de Apel Iasi a decis ieri sa mentinta pedeapsa de 4 ani de inchisoare cu o perioada de incercare de 8 ani aplicata lui  Pricop de Tribunal inca din luna aprilie 2018. De asemenea prin sentinta de ieri Pricop a fost obligat sa returneze prejudiciul adus bugetului statului prin activitatile evazioniste adica  1.779.667,04 lei (400.000 euro). Pricop este cunoscut si pentru faptul ca a preluat Clubul Sportiv Nicolina si ceea ce a mai ramas din ”baza sportiva” de la Ciric dar afacerile evazioniste incriminate de procurori se refera chiar la unele tranzactii efectuate de fosta firma de paza FGM. Astfel, Firma Force Guard of Moldavia (FGM) cunoscuta si ca FGM Security a fost infiintata in anul 2003 iar Pricop a preluat-o in 2007. Astfel,   incepand cu data de 02.05.2007 si pana la data de 20.11.2013 societatea a fost administrata de Catalin Pricop.

In anul 2010 se decide divizarea firmei si se infiinteaza SC Grup IMP Force Security si Nerina Concept SRL. Datoriile fostei FGM au fost preluate de Nerina Concept iar in ceea ce priveste terenurile, doua suprafete aflate intr-o comuna din judetul Tulcea acestea au fost jonglate intre firmele lui Pricop. Este vorba despre un  teren de 7.500  in extravilanul comuna Nufarul judetul Tulcea si unul de 1.251 metri cu o casa batraneasca din comuna din satul Ilganii de jos, aceiasi comuna. Asadar doua terenuri fara valoarea dar care au fost tranzactionate de firmele lui Pricop  cu suma de 9.366.666 lei. De altfel, Fiscul si procurorii au stabilit ca aceasta supraevaluare s-a facut tocmai pentru fraudarea bugetului statului prin deducerea TVA.

„Consecinta inregistrarii in evidenta financiar contabila a a celor doua achizitii de terenuri in baza celor doua facturi fiscale in suma totala de 9.366.666,00 lei si un tva deductibil aferent in suma totala de 1.779.667,04 lei, a fost deducerea taxei pe valoare adaugata  in baza decontului aferent lunilor ianuarie 2009 si ianuarie 2010, respectiv micsorarea taxei pe valoare adaugata  de plata in suma  totala de 1.779.667,04 lei. Imobilele tranzactionate au  fost supraevaluate de catre parti, au avut un circuit civil intre societatile reprezentate de persoane care aveau interes la S.C. F.G.M. Security S.R.L. (asociati, rude ai acestora sau angajati ), tranzactiile fiind simulate  in scopul de a obtine o valoare a taxei pe valoare adaugata mai mare si fiind prejudiciat bugetul consolidat al statului”, se arata in rechizitoriul prin care Pricop a fost trimis in judecata.

Golden Stone- restaurantul care trebuie demolat

Dupa cum am aratat si mai sus Pricop a preluat si controlul bazei sportive Nicolina, preluata de Asociatia Clubul Sportiv Nicolina. Ani la rand acesta a promis reabilitarea bazei sportive dar totul a ramas la stadiul de promisiune. In schimb, pe terenul bazei sportive a aparut restaurantul Golden Stone care urmeaza sa fie demolat din dispozitia primarului municipiului Iasi, Mihai Chirica. Restaurantul este administrat de firma Resort Events SRL iar cel care s-a aflat la carma afacerii a fost Traian Pricop fratele lui Catalin Pricop. Primaria demoleaza acest restaurant deoarece a fost construit fara autorizatie. Mai multe detalii despre aceasta situatie au fost prezentate de Dezvaluirea.ro in articolul cu titlul „Bomba! Primaria a decis demolarea unui restaurant de lux de pe malul lacului Ciric„, publicat in data  de 11 aprilie 2019.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.