Proces scamatorie! Primar dat în judecată de soție să o angajeze în instituție. Ce-au decis judecătorii

831
Gelu si Doina Spaiuc
Gelu si Doina Spaiuc

@ Familia Șpaiuc, cea care controlează Primăria Sirețel județul Iași a apelat la un artificiu juridic pentru ca ambii soți să ia salariu de la Consiliul Local @ Doina Șpaiuc, soția l-a dat în judecată pe primarul comunei Gelu Șpaiuc pentru ca instanța să-l oblige pe acesta sa o angajeze in primărie @ Deși juriștii primăriei nu s-au opus judecatorii nu au fost de acord

Scamatorie juridică pusă la cale de familia Șpaiuc de la Sirețel pentru ca și soția primarului să-și găsească un post călduț de bugetară în instituție. Astfel, Doina Șpaiuc l-a dat în judecată pe primar Gelu Șpaiuc pentru ca instanța să-l oblige pe acesta să o angajeze in instituție. Șpaiuc a fost chemat la bară pentru a fi interogat de judecători la solicitarea reclamantei Doina Șpaiuc. Șpaiuc a spus în fața instanței că este de acord să-și angajeze soția in primărie. Procesul a fost deschis în anul 2019 cand functia de primar era ocupata de liberalul Gheorghe Ancuta. Acesta a depus atunci la dosar o intampinare în care a aratat ca nu este de acord ca Doina Spaiuc sa fie angajata la primărie.

Aceasta a mai lucrat in institutie pe perioada determinata in perioada in care Gheorghe Ancuta era primar. Dupa ce functia de primar a fost castigata de Gelu Spaiuc atitudinea procesuala a Primariei Siretel s-a schimbat la 180 de grade. „Nu susținem nici intampinarea si nici apărările de UAT comuna Sirețel prin primar Ancuța Gheorghe și formulam întâmpinare prin care menționam ca in  masura in care din probele administrate reiese temeinicia solicitarilor formulate de reclamanta și se incadreaza in dispozitiile legale care permit admiterea Legii, instanța urmeaza sa aprecieze si sa se pronunte in consecinta”, se arata in noua ”întâmpinare”, depusă la dosar de comuna Sirețel.

Judecătorii au spus ’’pas’’

Culmea, deși soțul și juriștii săi  nu s-au opus angajarii Doinei Spaiuc judecătorii de la Tribunal au respins cererea. ‘’Respinge cererea reclamantei de obligare a pârâtei la încheierea contractului individual de muncă pe durată nedeterminată’’, se arată in sentință (vezi aici). În schimb, judecatorii au admis cererea Doinei Șpaiuc de a i se încheia un contract de munca pentru perioada in care ar fi lucrat la primărie fara acte 2012-2019, pe cand functia de primar era ocupata de Gheorghe Ancuța.

Primăria în care cântă găina. Soția își obligă soțul primar s-o angajeze în instituție

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.