Solutia lui Chirica pentru traficul din Bucium. Inca trei blocuri turn la marginea soselei

1756

@ Imun la protestele locuitorilor care reclama traficul de cosmar din Bucium, Primaria Iasi face dimpotriva, tot ce poate pentru a bloca definitiv zona @ Astfel, recent Primaria Iasi a emis autorizatie de contruire pentru inca trei blocuri turn in zona cartierului I.C Bratianu @  Beneficiarul este firma Agim SRL @ Culmea, proiectul a fost aprobat cand presedinte de sedinta a Consiliului Local Iasi a fost Ciprian Manuel Bostan cel care acum sustine pe Facebook ca este alaturi de locuitorii din Bucium postand mesaje manifest de genul ‘’Nu va mutate in blocurile din Bucium’’

 

Banul sa intre in buzunarele smecherilor, restul nu mai conteaza, problemele iesenilor sunt trecute la ‘’si altele’’. Imuni la protestele locuitorilor din zona Bucium care se plang de cateva saptamani ca petrec ore bune in trafic in drumul spre serviciu sau spre scoala copiilor, primarul Mihai Chirica si Consiliul Local, par sa vrea sa-i exaspereze pe acesti ieseni sau cel putin sa sufoce definitiv aceasta zona. Astfel, in loc sa vina cu o solutie de degajare a traficului, primaria aglomereaza si mai tare soseaua Bicium. Recent a fost emis autorizatie de construire pentru inca trei blocuri turn in zona cartierului I.C Bratianu – Hanul Trei Sarmale pe partea stanga a sensului de urcare spre Bucium. Beneficiarul autorizatiei de construire (vezi aici autorizatia la pozitia 892 din tabel). Autorizatia are numarul 892 si a fost emisa in data de 20.08.2019 beneficiar fiind SC Agim SRL societate controlata de afaceristul Gheorghe Manau. Conform acestei autorizatii de construire pe un teren de 1.524 mp vor fi ridicate trei blocuri cu regim cu 7 etaje D+P+6+ Etaj ethnic. Astfel, in blocul 1 vor fi amenajate 54  apartamente (36 apartamente cu o camera, 12 apartamente cu doua camere, 6 apartamente cu trei camere), in blocul 2 vor fi amenajate 48 apartamente cu doua camera iar in blocul 3 vor fi 54 unitati apartamente ( 36 apartamente cu o camera, 12 apartamente cu doua camera si  6 apartamente cu trei camere). In total 156 de apartamente. Calea de acces va fi prin Fundacul Plopii Fara Sot nr. 18-22 o artera de circulatie despre care nu pre poti spune ca are o banda pe sens. Deci, cand aceste blocuri vor fi finalizate din acest nou cartier vor iesi dimineata inca cel putin 150 de masini. Sa mai precizam ca Agim SRL are deja un bloc construit in aceasta zona, chiar in fata cartierului lui Fenechiu.

Un consilier local ipocrit

Spuneam mai sus ca si consilierii locali sunt complicii lui Chirica la crearea acestui cosmar urbanistic din Iasi. Astfel, imediat ce iesenii din Bucium au inceput sa protesteze, consilierul local Ciprian Emanual Bostan a gasit o oportunitate sa mai castige ceva capital politic si a inceput sa posteze pa pagina sa de Facebook mesaje in care condamna Primaria Iasi ca autorizeaza in continuare blocuri in Bucium desi este cel care conduce sedintele in care se dau astfel de aprobari. Iata ce scrie, consilierul PNL, Ciprian Manuel Bostan intr-o postare de pe 11 septembrie. ‘’Ora 10.15 !! – o ora care nu este foarte aglomerata în Iasi – coada de mașini pe Str. Bucium se întinde dincolo de Lidl. Traficul in zona Bucium a ajuns realmente un coșmar, e probabil cel mai aglomerat si prost semaforizat din tot orașul. Soluții reale de îmbunătățire Primaria nu a găsit pana acum. Chiar si In conditiile astea se emit in continuare autorizații de construire pentru noi cvartale de blocuri.

Sfat pentru cei care poate doresc sa se mute în ele :nu faceți greșeala asta decât dacă sunteți pensionari și nu aveți serviciu, școală, etc’’, a postat Bostan.

Asta in conditiile in care Planul Urbanistic Zonal pentru cele trei blocuri din Bucium despre care am vorbit mai sus a fost aprobat in sedinta Consiliului Local din 20 decembrie 2018 cand presedinte de sedinta a fost acest Bostan (vezi aici). In plus acesta este si membru al comisiei de urbanism si voteaza cu doua maini proiectele imobiliare scandaloase. Alesii nostri sunt demagogi, ipocriti si mincinosi.

3 COMENTARII

  1. Buna seara, din pacate nu inteleg daca Dumneavoastra urmariti informarea corecta a celor interesati de subiect, asa cum am sperat, sau doar sa castigati notorietate cu orice pret, promovand niste neadevaruri. Sper totusi ca nu o faceti intentionat ci doar din nestiinta. Daca doreati sa aflati adevarul (presupunand ca nu il stiati), puteati sa aflati desfasurarea sedintelor Consiliului Local. Concret, presedintele de sedinta doar conduce sedinta respectiva, are dreptul tot la UN SINGUR VOT, la fel ca toti consilierii, si nu poate influenta in nici un fel votul acestora. Daca erati interesat sa aflati adevarul, ati fi consultat transcriptul sedintei respective si ati fi vazut ca NU AM VOTAT ACEST PROIECT, la fel cum nu am votat multe alte proiecte de blocuri, si nu doar din zona Bucium. Mai mult decat aceste lucruri care pot fi usor verificate, ca si motivatie personala – care este evidenta si nu poate fi contestata – e faptul ca locuiesc exact in apropierea acelor blocuri, si construirea lor ma afecteaza in mod direct, de aceea sunt foarte nemultumit de construirea lor. Acesta este motivul pentru care am scris postarea respectiva. Daca aveti o minima deontologie ma astept sa publicati aceste precizari. Multumesc si daca veti mai dori precizari pe teme de urbanism ma puteti contacta.

    • Prima propunere pe care am facut-o inca din anul 2017, care ar avea cu siguranta un impact pozitiv in reducerea traficului pe Sos.Bucium, cel putin pentru o buna parte dintre locuitorii zonei, a fost cea de amenajare a unui drum secundar pe malul drept al Vamasoaiei, care ar urma sa se descarce pe Str. Trei Fantani. O a doua solutie pe care am propus-o in anul 2018 a fost aceea de creare a unei benzi de circulatie suplimentare pe Sos.Bucium(a cincea), reversibila, cu sens de de intrare in oras in cursul diminetii si sens de iesire in cursul dupa-amiezii. Am mai propus deasemenea crearea de alveole pentru statiile mijloacelor de tarnsport in comun, cu prioritate de reintrare in trafic pentru acestea. Si au mai fost si altele (sens giratoriu in intersectia cu drumul spre Visani, etc). Din nefericire Primaria nu a tratat ca o prioritate aceasta problema si lucrurile au ajuns in situatia critica de astazi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.