Lovitura primită de Lidl la Iaşi! Toţi clienţii ar trebui să ştie asta! (EXCLUSIV)

2249
Faţada unui magazin Lidl
Lidl

@ Lovitura primită de Lidl la Iaşi: brandul a pierdut un proces cu Protecţia Consumatorilor @ Asta, după ce lanţul de magazine a fost sancţionat de OPC @ Sancţiunile au venit în urma unor controale tematice efectuate recent la Iaşi, verificări în cadrul cărora au fost descoperite mai multe nereguli, potrivit inspectorilor OPC

 

Lovitura primită de Lidl la Iaşi: brandul a pierdut un proces intentat Protecţiei Consumatorilor. Asta, după ce lanţul de magazine a fost sancţionat de inspectori.

Magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au respins ieri o acţiune intentată de SC Lidl Discount SRL împotriva Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Regiunea de Nord-Est şi Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Iaşi. Este vorba despre contestarea procesului-verbal de constatare a contravenţiei nr. 1050573, din 18 august 2022. Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi contestată.

 

Lidl a dat în judecată Protecţia Consumatorilor la Iaşi

 

De fapt, Lidl a depus 3 dosare, împotriva a 3 procese-verbale. Dosarele au fost depuse cam în aceeaşi perioadă la Judecătoria Iaşi.

În cadrul proceselor, reprezentanţii SC Lidl Discount SRL le solicită magistraţilor din cadrul Judecătoriei Iaşi să dispună anularea proceselor-verbale întocmite de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor în urma controalelor efectuate în luna august 2022.

Sancţiuni aplicate după neregulile descoperite

Amintim că, la mijlocul lunii august 2022, inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au efectuat mai multe controale tematice în lanţurile de magazine alimentare din Iaşi. În urma verificărilor, inspectorii au descoperit mai multe nereguli. De asemenea, aceştia au dispus închiderea temporară a 5 magazine Lidl din Iaşi, până la remedierea deficienţelor.

Conform reprezentanţilor CJPC Iaşi, clienții magazinelor Lidl din Vişoianu, Nicolina, Tătărași, Moara de Foc și Dacia erau așteptați cu produse stricate, vitrinele frigorifice și congelatoare care aveau rafturi cu un grad avansat de uzură, cuptoare neigienizate, cu un strat gros de arsură și grăsimi, tăvi neigienizate și deteriorate. De altfel, atunci, inspectorii au dat amenzi cuprinse între 2.500 şi 5.000 de lei. Acum, urmează ca magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi să decidă dacă vor anula sau nu aceste sancţiuni date de Protecţia Consumatorilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.