Firma care construiește pensiunea primarului câștigă toate contractele la Deleni

5714
montaj pensiune si Dumitru Prigoreanu - Deleni
montaj pensiune si Dumitru Prigoreanu - Deleni

@ În comuna Deleni, județul Iași firma care va încasa 500.000 euro din bugetul local construiește și pensiunea pe care și-o ridică familia primarului Dumitru Prigoreanu, în localitatea Maxut, lângă biserică @ Este vorba despre firma Enadu General Beton din Hârlău care, recent a incheiat un contract in valoare de 868.827.56 lei pentru construirea unei gradinite in satul Feredeni @ Anterior, în perioada în care familia primarului demara lucrările pentru construirea pensiunii de lângă Biserica din Maxut, aceiași Enadu General Beton a încheiat cu Primăria Deleni un contract în valoare de 979.788 lei pentru amenajarea unui after-school

La Deleni, firma care va încasa 500.000 euro de la Primăria Deleni, construiește si pensiunea familiei primarului Dumitru Prigoreanu. Astfel, SC Enadu General Beton SRL s-a apucat să ridice în comună pe banii Primăriei Deleni și din fonduri europene, un after-school și o grădiniță și, în acelasi timp a demarat și lucrările de construire pentru ditamai pensiunea pe care familia Prigoreanu o ridică la Maxut, lângă biserică. Astfel,  firma Enadu General Beton SRL a intrat ”în cărți” pentru încheierea unor contracte cu Primăria Deleni, la inceputul anului 2020 cand familia primarului Dumitru Prigoreanu a obținut o finanțare europeană în valoare de 200.000 euro, prin GAL Colinele Moldovei pentru construirea unei pensiuni în localitatea Maxut. Enadu General Beton SRL a incheiat primul contract cu Primăria comunei Deleni, in aprilie 2020. Este vorba despre un contract în valoarea de 979.788 lei pentru „Construire și dotare after-school în localitatea Deleni. Exact în aceiași perioadă, Radu Prigoreanu începea lucrările pentru construirea pensiunii. In plus, recent, aceiasi firmă Enadu General Beton SRL a încheiat un nou contract in valoare de 868.827,56 lei pentru „Desființare construcție existenta, construire si dotare cladire gradinita in sat Feredeni, comuna Deleni, judetul Iasi”.

 

Prigoreanu nu vede nicio problemă

În Grupul de Acțiune Locală Colinele Moldovei s-au asociat, din județul Iași numai comuna Deleni restul unitatilor administrative implicate (Blândești, Călărași, Frumușica etc)  fiind din judetul Botoșani. In cadrul asocierii cat in structurile de conducere ale GAL, comuna Deleni este reprezentata de primarul Dumitru Prigoreanu. Adica, structurile de conducere ale GAL din care face parte si primarul comunei Deleni au aprobat finantarea de 200.000 euro pentru pensiunea lui Radu Prigoreanu. Cu toate acestea, primarul Dumitru Prigoreanu nu vede nici macar un conflict de interese de natura morala, în faptul ca finantarea a fost aprobata de GAL dar nici in faptul ca lucrarile la pensiune sunt realizate de firma care incaseaza si bani de la Primăria Deleni. „Eu nu vad nicio problemă. Grădinița și pensiunea sunt finantate din fonduri diferite. Pensiunea este a fiului meu. O sa va invit la receptia gradinitei sa vedeti ca sunt lucrări de calitate”, a spus Dumitru Prigoreanu.

Citește și „La Deleni baiatul primarului a ras toate fondurile europene. Noua nomenclatura de la tara! Document”.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.