Judecător condamnat pentru corupție plătit din bani publici de PNL, USR și PSD

3028
fostul judecator Dan Anton
fostul judecator Dan Anton

@ Condamnat definitiv pentru corupție, la 2 ani și 9 luni de inchisoare cu suspendare de Înalta Curte de Casație și Justiție, fostul judecător al Curții de Apel Iași Dan Anton ofera pe bani consultații juridice primăriilor din județul Iași, indiferent de culoarea politica

Exclus din magistratura cu puțin timp înainte de pensionare deoarece a fost condamnat pentru corupție, fostul judecator a gasit pana la urma o cale sa-și recupereze ”pensia speciala”. Avand unele recomandari din mediul politic, in prezent judecatorul Dan Anton ofera consultanta politica primarilor din judetul Iasi, indiferent de culoare politica, PNL, USR si PSD. Problema este ca atat PNL cat si USR au castigat ultimele  alegeri locale si generale sub lozinca „Fără penali in functii publice. Astfel, cu primarul USR al comunei Mircesti, judetul Iasi, firma de consultanță juridica a lui Dan Anton, SC Lex Consulting SRL a incheiat un contract de consultanta juridica in urma cu 4 luni. „Mie mi l-a recomandat primarul din Butea. Si Mircești si Butea au aceiasi firma de gaze și avem aceleasi probleme juridice. De aceea l-am angajat, sa-mi descurce problemele cu gazul. Eu îi platesc 2.500 lei pe luna”, a spus Leon Bălteanu, primarul comunei Mircesti.

In comuna Popricani , condusa de liberalul Ion Tănasă, Dan Anton a obtinut un contract de asistenta juridica de 4.000 lei pe lună. „Da, eu am incheiat contract. Ne ajuta cu tot felul de chestiuni juridice”, a spus Ion Tănasă care a adăugat ca stia despre condamnarea lui Anton.

La Oțeleni, unde functia de primar este detinuta de Felician Gherăescu, membru al PSD, Dan Anton s-a lipit la un contract de 2.500 lei pe luna. Potrivit unor surse insa, Dan Anton are contracte si cu alte primarii sau majoritatea liberale. Detalii despre condamnarea lui Dan Anton am publicat in articolul „Judecatorul Dan Anton condamnat la inchisoare cu suspendare. Fostul senator Hauca achitat”, din data de 14 mai 2019.

Constantin MAZILU

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.