Mega-ancheta azi la DIICOT Iasi: 36 locuinte perchezitionate, 25 de persoane audiate

1878

@ In cursul zilei de astazi au fost efectuate un numar de 36 de perchezitii domiciliare in judetele Iasi, Botosani si Suceava, intr-un dosar de contrabanda in care au fost adusi la audieri la sediul DIICOT Iasi un numar de 25 de persoane

Retea de traficanti de tigari care activa pe teritoriul judetelor Iasi, Suceava si Botosani destructurata astazi de procurorii DIICOT Iasi care au efectuat un numar de 36 de perchezitii domiciliare pentru a strange probe. Totodata un numar de 25 de persoane implicate vor fi aduse la audieri la sediul DIICOT. ”La data de 06.11.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizata şi Terorism – Serviciul Teritorial Iasi impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi efectueaza un numar de 36 de perchezitii domiciliare pe raza teritoriala a judetelor Iasi, Suceava si Botosani, intr-o cauza vizand destructurare unui grup infractional organizat, specializat in savarsirea infractiunii de contrabanda”, se arata intr-un comunicat emis de DIICOT.

Potrivit procurorilor reteaua a inceput sa functioneze incepand cu luna ianuarie anul acesta si aducea ilegal tigari din Republica Moldova si Ucraina pe care le vindeau dupa aceea in judetul Iasi. „In cauza exista suspiciunea rezonabila ca, incepand cu luna ianuarie 2019, a fost constituit un grup infractional organizat, ai carui membrii au actionat, in mod coordonat, in ceea ce priveste achizitionarea din Republica Moldova si Ucraina a unor cantitati importante de tigarete provenind din contrabanda, pe care le-au depozitat si comercializat catre diversi cumparatori, in principal pe raza judeţului Iasi”, a mai aratat DIICOT.

Liderul stabilea pretul la tigari

De asemenea procurorii au mai aratat ca reteaua are si un lider. „Ca mod de operare s-a retinut faptul ca, dupa primirea si depozitarea tigaretelor de contrabanda, liderul grupului infractional proceda la distribuirea acestora catre ceilalti membrii si la colectarea banilor rezultati din valorificarea tigaretelor. De asemenea, liderul gruparii indica pretul minim de distribuire a tigaretelor catre ceilalti membrii, care la randul lor adaugau propriile procente la pretul de vanzare catre cumparatori. La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iasi urmeaza sa fie aduse, in vederea audierii, un numar de 25 de persoane”, se mai arata in comunicat.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.