La Costuleni primarii se bat acum in fata judecatorului

1107

@ Actualul primar al comunei Costuleni, Mirica Dodan i-a imputat fostului primar Dumitru Harabagiu o amenda primita de la Garda de Mediu in aprilie 2016 @ Harabagiu a scapat de suma imputata deoarece Mirica Dodan nu a facut cum trebuie actele prin care i-a imputat banii lui Harabagiu, trimis recent in judecata pentru fapte de coruptie

La Costuleni, actualul primar Mirica Dodan (UNPR) si fostul primar (PNL) au mutat disputa in fata judecatorului. Astfel, in data de 26 martie 2018, Mirica Dodan a emis dispozitia cu numarul 100 prin care i-a imputat lui Harabagiu suma de 2.500 lei reprezentand contravaloarea unei amenzi aplicate comunei de Garda de Mediu. Institutia a amendat Primaria Costuleni deoarece a gasit gunoaie pe domeniul public. Dumitru Harabagiu a contestat in instanta dispozitia lui Mirica Dodan si a castigat. Mirica Dodan a aratat ca a primit dispozitie de la Curtea de Conturi sa recupereze banii deoarece amenda a fost platita din bugetul local. Harabagiu a sustinut ca nu stia de amenda pe motiv ca de activitatile de gospodarire a localitatii se ocupa viceprimarul. ‘’Sustine reclamantul ca nu  a avut cunoștinta de procesul verbal de constatare a contraventiei întocmit de Garda de Mediu, in conditiile in care atributiile privind gospodarirea localitatii erau deja delegate catre viceprimar’’, au constatat judecatorii. (vezi aici)

Insa, nu acesta a fost motivul pentru care Harabagiu a castigat. Harabagiu a scapat deoarece Mirica Dodan nu trebuie sa emita o dispozitie de primar pentru a recupera banii ci trebuia sa-l actioneze in justitie pe fostul primar intr-o actiune avand ca obiect ‘’actiunea in raspundere delictuala’’.

Sa reamintim ca in iunie 2019 Dumitru Harabagiu a fost trimis in judecata de DNA Iasi pentru frauda cu fonduri europene. (vezi aici)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.