Asfaltu’ mamei lor de hoți! Drumurile electorale de la Săbăoani stricate după câteva zile de funcționare

780
Florin Vîrgă și peticire asfalt Săbăoani
Florin Vîrgă și peticire asfalt Săbăoani

@ După cum reiese din raportul de activitate prezentat în ultima perioadă de Florin Vîrgă, primarul din Săbăoani, în anul  2022 s-a asfaltat numai 1 km de drum, respectiv cel care deservește firmele lui Marcel Iacob, adică drumul de ‘’La Capelă’’ la pârâul Săbăoani până a satul Izvoarele, comuna Răchiteni @ Adică, a asfaltat un drum care nu-i deservește pe săbăoneni @ Anul trecut tot un 1km de drum a asfaltat @ Florin Vîrgă s-a hărnicit acum înainte de alegeri si a demarat  asfaltarea a zeci de străzi și ulițe @ Numai că acest asfalt se toarnă în bătaie de joc, la numai câteva zile după ce a fost turnat se decupează pentru a fi peticit @ ‘’Noi am transmis constructorului problemele pe care le-am semnalat în teren. Am transmis că există fisuri în asfalt în unele zone. Lucrarea este în plină implementare, în curs de execuție. Așteptăm concluziile lor’’, ne-a declarat primarul Florin Vîrgă

Asfaltările electorale efectuate în ultimele zile în comuna Săbăoani, în goana după voturi a primarului Florin Vârgă se fac în bătaie de joc. La numai câteva zile după ce au fost asfaltate, străzile au început să se crape, în condițiile în care firma care realiează lucrarea SC Danlin XXL SRL încasează miliarde de lei de la Primăria Săbăoani. Consilerul local Eugen Cobzaru a semnalat că aceste lucrări sunt făcute în bătaie de joc, iar primarul Florin Vîrgă nu a avut încotro, a trebuit să recunoască. De exemplu, pe strada Gloriei, asfaltul a fost turnat miercuri, iar a doua zi, joi era gata crăpat. Deci, asfaltul proaspăt turnat se crapă numai după câteva zile de funcționare. Bătaia de joc merge și mai departe. Au început să peticească asfaltul proaspăt turnat. Cel mai probabil asfaltul turnat de Vîrgă va rezista o scurtă perioadă de timp, până după alegeri. Important este să iasă el din nou primar, după aceea, Potopul. ’Noi am transmis constructorului problemele pe care le-am semnalat în teren. Am transmis că există fisuri în asfalt în unele zone. Lucrarea este în plină implementare, în curs de execuție. Așteptăm concluziile lor’’, ne-a declarat primarul Florin Vîrgă.

Așa cum am arătat și mai sus, pe Vîrgă l-a apucat hărnicia acum în campanie, pentru voturi. Până acum nu a asfaltat mai nimic prin comună. După cum reiese din raportul de activitate prezentat în ultima perioadă de Florin Vîrgă, primarul din Săbăoanei, în anul  2022 s-au asfaltat numai 1 km de drum cel care deservește firmele lui Marcel Iacob, adică drumul de ‘’La Capelă’’ la pârâul Săbăoani până a satul Izvoarele, comuna Răchiteni. Anul următor, în 2023 a asfaltat tot 1 km.

Furt de motorină la Primăria Săbăoani

Bătaia de joc la lucrările de asfaltare a fost posibilă deoarece în acest mandat Vîrgă a arătat dispreț față de banul public. Prezentăm mai jos extrase dintr-un raport al Curții de Conturi care arată cum au dispărut sute de litri de motorină, din gestiunea comunei Săbăoani. Inspectorii Curții de Conturi au indicat că această cantitate de motorină, plătită nejustificat de Primăria Săbăoani a fost folosită de Florin Vîrgă. Acest raport al Curții de Conturi a fost redactat în februarie 2023. Inspectorii i-au imputat lui Vîrgă și subordonaților lui întreaga cantitate de motorină care a dispărut. Astfel, la data de 9.12.2021, Florin Vîrgă a luat de la primărie 35 de bonuri de motorină, pentru o cantitate totală de 381 litri de motorină, motivând că are nevoie pentru buldoexcavator. Numai că în ziua respectivă buldoexcavatorul care are un rezervor de numai 140 litri a lucrat doar 4 ore și nu s-a mai dus la stația Peco pentru a fi asfaltat. ‘’Pentru lucrările de deszăpezire, gospodărire comunală, colectare gunoi au fost întocmite procese verbale care nu conțin informații referitoare la cantitatea de combustibil consumată, nr.de km. parcurși, numărul ofelor de funcționare, cantitatea de materiale puse în operă. La data de 31.12.2022 există o situație scriptică de 400 litri, cu mult peste capacitatea rezervorului de 140 litri, rezultând o cantitate de 260 litri neînregistrată în contabilitate’’, se arată în raportul Curții de Conturi.

Vîrgă a fost prins cu 230 km  la oră pe europeană

O altă constatare care arată că Vîrgă a folosit motorina primăriei doar în interes personal. Vîrgă a decontat zilnic cantități de motorină mult peste capacitatea autoturismului Renaul Symbol cu care circulă în calitate de primar. ‘’Pentru autoturismul Renaul Symbol s-a constatat că alimentarea cu combustibil a fost efectuată cu cantități de carburant peste capacitatea rezervorului, rezultând astfel o cantitate de 202, 76 l mototină înregistrată nejustificat pe cheltuieli, contravaloarea sumei de 1.145,66 lei. De asemenea, foile de parcurs sunt completate necorespunzător, nu au menționat numărul de kilometri la plecarea în cursă, data ora plecării respectiv data și ora sosirii. S-a constatat că în data de 23.09.2022 există alimentări cu combustibil la interval de o oră, în orașe Roman și Otopeni astfel: la ora 10: 03 cu bonul fiscal 1537-00088 din 23.09.2021 s-a alimentat autoturismul la stația Peco din municipiul Roman cu cantitatea de 17,36 litri de motorină persoana care a efectuat alimentarea autoturismului fiind domnul Vîrgă Florin. La ora 11: 14 cu bonul fiscal 152400045 din 23.09.2021 s-a alimentat autoturismul la stația Peco din orașul Otopeni cu 50,0834 litri de motorină, persoana care a alimentat autoturismul conform foii de parcurs fiind domnul Vîrgă Florin’’, se mai arată în raportul Curții de Conturi.

Distanța de la Roman la Otopeni este de 230 km. Dacă ne luăm după documente Vîrgă a parcurs această distanță într-o oră. Se pot desprinde două concluzii. Prima, fie a băgat în contabilitatea primărie bonuri de motorină nejustificate pentru a băga bani în buzunar. A doua, a folisit carburantul să plece în vacanță cu familia.

Cea mai mare comună din Moldova mutilată de corupție. Primăriță ‘’spălată’’ de procurorul detergent

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.