Percheziţii făcute de „mascaţi” la Iaşi! Două tinere, obligate să-şi vândă trupurile!

585
O tânără la colţ de stradă
O tânără la colţ de stradă

@ „Mascaţii” au efectuat recent mai multe percheziţii la Iaşi @ Două tinere ar fi fost obligate să-şi vândă trupurile @ Cei doi suspecţi au fost duşi la instanţă cu propunerea de arestare preventivă

„Mascaţii” au efectuat recent mai multe percheziţii la Iaşi! Două tinere ar fi fost obligate să-şi vândă trupurile! Cei doi suspecţi au fost duşi la instanţă cu propunerea de arestare preventivă.

„Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reținerea a doi inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și trafic de persoane. Din materialul probator administrat în cauză a reieșit că, începând cu anul 2023 și până în prezent, unul dintre aceștia a constrâns o persoană vătămată majoră, prin presiuni psihice și agresiuni fizice, să practice prostituția, obținând astfel, în mod facil, diverse sume de bani”, au afirmat ieri anchetatorii ieşeni.

Două tinere, obligate să-şi vândă trupurile!

Cu privire la cel de al doilea individ s-a reținut că, din luna februarie 2024 și până în prezent, a exercitat acte de constrângere fizică și psihică asupra unei victime minore, în vârstă de 14 ani, determinând-o astfel să practice prostituția în folosul său.

„Ambele victime au fost transportate de inculpați în diferite locații de pe raza județului Iași, context în care au și interacționat, pentru anumite intervale de timp fiind adăpostite la aceeași adresă”, au subliniat oamenii legii.

Percheziţii făcute de „mascaţi” la Iaşi!

Ieri a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile. Activitățile de urmărire penală au fost realizate împreună cu polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași.

„Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Iași. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au mai susţinut anchetatorii.

„Instanta admite propunerea de arestare preventivă formulată de DIICOT, privindu-i pe inculpaţii: anonimizat 1, cercetat pentru trafic de minori, Petru Lucian Vasiliu, cercetat pentru comiterea infracţiunii de trafic de persoane. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor anonimizat 1 şi Vasiliu Petru Lucian pentru o perioadă de 30 de zile. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpaţilor. Respinge ca neîntemeiate cererile inculpaţilor de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu „, au subliniat judecatorii din cadrul Tribunalului Iasi cu privire la Darius Costea, zis „Francezu'”, şi Petru Lucian Vasiliu, zis „Casio”. Decizia a fost contestata deja.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.