Bătaie ca-n filme, la un liceu din Iaşi! S-a dat cu spray lacrimogen de faţă cu profesorii!

3112
Un barbat il loveste pe un altul cu pumnul
Un barbat il loveste pe un altul cu pumnul

@ Bătaie ca-n filme, la un liceu din Iaşi: s-a dat cu spray lacrimogen de faţă cu profesorii @ În urma incidentului, adolescenţii implicaţi au fost trimişi în judecată @ Totuşi, aceştia au scăpat, în mare, de pedepse, după ce au fost retrase plângerile prealabile

O bătaie ca-n filme a avut loc la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi”, de pe strada Sărărie, din Iaşi! S-a dat cu spray lacrimogen de faţă cu profesorii. În urma incidentului, adolescenţii implicaţi au fost trimişi în judecată.

Totuşi, recent, aceştia au scăpat, în mare, de pedepse, după ce au fost retrase plângerile prealabile. Unul singur a primit măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 4 luni, pentru tentativă de tâlhărie, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. „Pe durata executării măsurii educative a asistării zilnice, îi impune inculpatului să urmeze un curs de pregătire şcolară”, au afirmat magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi.

 

Bătaie ca-n filme, la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi”, din Iaşi!

 

Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceastab putând fi contestată. Procesul celor 3 indivizi a început în octombrie 2022. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi i-au trimis în judecată pe minori sub acuzaţiile de lovire, tentativă de tâlhărie, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

„Pe 30 septembrie 2022, în jurul orei 9:54, în timp ce se afla în curtea Colegiului Tehnic de pe strada Sărărie, nr. 189, prin violenţă, inculpatul a încercat să îi sustragă numitului bunuri din buzunare, iar, pentru faptul că acesta s-a opus, l-a lovit cu palma şi pumnul peste cap.

Tot atunci, inculpatul a produs un scandal public în curtea Colegiului Tehnic, prin exercitarea de acte de violenţă fizică asupra mai multor elevi, precum şi prin folosirea unui recipient tip spray din care a pulverizat substanţa iritant lacrimogenă în direcţia elevilor prezenţi în zona respectivă, acţiuni care s-au desfăşurat în prezenţa mai multor persoane, elevi şi cadre didactice, fiind adusă atingere gravă demnităţii persoanelor prezente, elevi şi cadre didactice şi prin care s-a tulburat ordinea şi liniştea publică. De asemenea, a purtat în curtea Colegiului Tehnic, fără drept, în borseta pe care o avea asupra sa, un tub cu spray iritant-lacrimogen”, au spus anchetatorii ieşeni.

 

De unde a izbucnit scandalul

 

Oamenii legii au adăugat că cei 3 au început să se ia la pumni şi picioare, iar unul dintre minori ar fi dat cu un spray lacrimogen. „Pe 30 septembrie 2022, la ora 9:54, pe timpul pauzei, pe fostul teren de sport din curtea Colegiului Tehnic de pe strada Sărărie, nr. 189, care are destinaţia de parcare, au ieşit în pauză 40-50 de elevi. În acelaşi loc se aflau mai multe cadre didactice şi muncitorii care desfăşurau activităţi lucrative. Printre grupurile de elevi formate pe teren, se afla şi grupul din care făcea parte şi o persoană vătămată. La scurt timp, de acest grup s-a apropiat inculpatul, care era îmbrăcat cu un tricou alb, iar pe umăr purta o borsetă.

Inculpatul a mers în spatele unui elev, respectiv a martorului, căruia i-a solicitat pachetul de ţigări. Deoarece a fost refuzat, inculpatul i-a solicitat să scoată tot ce are în buzunare, dar acesta nu s-a conformat, motiv pentru care inculpatul l-a prins pe martor din spate cu o mână de după gât, iar cu cealaltă mână a început să îi verifice buzunarele pe exterior prin pipăire. Imediat, martorul a încercat să se îndepărteze de inculpatul, motiv pentru care cel din urmă l-a lovit cu palma şi pumnul peste cap.

În apărarea martorului a intervenit persoana vătămată, care l-a împins cu ambele mâini pe inculpat, acesta fiind îndepărtat câţiva metri. Inculpatul a scos din borseta pe care o avea asupra sa un recipient tip spray din care i-a pulverizat persoanei vătămate un jet de substanţă irintant-lacrimogenă, în jurul acestuia fiind prezenţi mai mulţi elevi, care s-au dispersat.

Jetul de spray a fost inhalat şi de către martorul care, ulterior, a necesitat îngrijiri medicale la cabinetul medical al unităţii şcolare. În continuare, persoana vătămată a fugit din acel loc, dar a fost urmărită îndeaproape de către inculpat, precum şi de un alt inculpat”, au subliniat anchetatorii. În cele din urmă, adolescenţii şi-au retras plângerile, astfel că doar unul a fost pedepsit de judecătorii ieşeni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.