La Deleni baiatul primarului a ras toate fondurile europene. Noua nomenclatura de la tara! Document

17339

@ Comuna Deleni, judetul Iasi a avut recent la dispozitie circa 200.000 euro pentru dezvoltarea unor activitati non-agricole @ Coincidenta, un singur proiect a fost declarat ‘’eligibil’’ in Deleni, cel al lui Radu Prigoreanu, fiul primarului PNL, Dumitru Prigoreanu @ Asta in conditiile in care aceasta comuna are 10.500 de locuitori

In comuna Deleni, din judetul Iasi baiatul primarului Dumitru Prigoreanu si anume Radu Prigoreanu este cel mai norocos ‘’fiu al satului’’. Pur si simplu ‘’i-a pus Dumnezeu mana in cap’’. Comuna a avut la dispozitie in ultimul an vreo 200.000 euro fonduri europene alocate prin intermediul GAL Colinele Moldovei si ca sa vezi toti banii au fost ‘’absorbiti’’ de feciorul primarului. Din toata comuna, care are 10.500 locuitori, Radu Prigoreanu a tras lozul castigator. Ne mai miram de ce tinerii continua sa plece pe capete din sate. Noua nomenclatura din sate, formata din primari, preoti directori de scoli, politisti a pus monopol pe resursele financiare si pe functiile publice.

Familia isi face pensiune

Mai exact, Asociatia Lider Colinele Moldovei a avut la dispozitie recent suma de 951.975 euro pentru dezvoltarea unor afaceri non-agricole in satele din comunele afiliate acestei organizatii (comuna Deleni din judetul Iasi si Albeşti, Calarasi, Copalau, Durnesti, Dobarceni, Frumuşica, Hlipiceni, Lunca, Rauseni, Sulita, Todireni, Trusesti si oraşul Flamanzi din judeţul Botoşani). Din toate proiectele depuse au fost selectate numai 5 printre care si cel al fiului primarului si astfel banii s-au epuizat. Astfel, Prigoreanu Radu Intreprindere Individuala a primit o finantare europeana in valoare de 198.270 euro pentru ‘’Construire pensiune turistica, imprejmuire, fosa vidanjabila si bransament utilitati’’. O alta selectie la fel de dubiosa este cea privind construirea unei pensiuni turistice in comuna Albesti din Botosani. Proiectul a fost depus  de Agropensiunea Iuliana SRL si a obtinut o finantare in valoare de 198.804 euro. Ce fel de turism poti sa faci intr-o comuna izolata cum este Albesti? La fel a mai fost selectat un proiect de aceiasi valoare pentru o pensiune in satul Lunca din Botosani. Ne punem aceiasi intrebare. Cat de fezabil este? Prezentam tabelul cu proiectele selectate. Se poate observa ca numai primele doua proiecte selectate meritau atentia si anume infiintarea unor mici fabricute pentru brichete si combustibil din biomasa de catre doi tineri din comunele Trusesti si Durnesti.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.