Primarul care a vandut comuna sotiei si odraslei s-a predat. ‘’Recunosc tot’’

8917
Valeriu Pârlog si Elena Pârlog
Valeriu Pârlog si Elena Pârlog

@ ‘’In ceea ce priveste cuantumul pedepsei si forma de executare a acesteia va rog sa aveti in vedere faptul ca recunosc faptele’’, a aratat Valeriu Parlog, primarul comunei Popricani in fata procurorului @ Valeriu Parlog, primarul comunei Popricani a incheiat cu firma patronata de sotia  Elena Parlog si fiul sau Paul Valentin nici mai mult nici mai putin decat 4 contracte prin care le-a pus la dispozitie terenul primariei @ In baza acestor contracte sotia si fiul primarului au incasat de la APIA subventii consistente @ Parlog, sotia si feciorul au fost trimisi in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi la data de 21 iunie 2018 iar in urma cu doua luni a inceput judecata acestora @ Putina lume stie ca la dosar exista un document prin care Parlog recunoaste infractiunile savarsite

Rasturnare de situatie in dosarul in care primarul comunei Popricani, Valeriu Parlog si intreaga sa familie, sotia si fiul au fost trimisi in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi. Astfel, daca pana acum Parlog sustinea sus si tare ca este nevinovat iata ca la dosarul penal a fost depusa o declaratie a lui Parlog prin care recunoaste faptele si mai mult decat atat accepta sa fie pedespsit. Va prezentam mai departe declaratia semnata de Parlog. ‘’Subsemnatul Parlog Valeriu, primar al comunei Popricani inculpat in dosarul nr.66/P/2015 formulez cerere de initiere a incherii unui acord de recunoastere a vinovatiei. In fapt in data de 25 ianuarie 2017 s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale impotriva mea pentru conflict de interese. S-a retinut ca in calitate de primar in perioada 2013-2017 am semnat de 4 contracte de arenda cu SC Euroelmar SRL unde administrator este fiul meu Parlog Paul. De aceea va solicit incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei. In ceea ce priveste cuantumul pedepsei si forma de executare a acesteia va rog sa aveti in vedere faptul ca recunosc faptele si accept incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala’’, este declaratia data de Valeriu Parlog, in fata procurorului Vasile Chifan, de la Parchetul Curtii de Apel Iasi.

Toti trei la judecata

Asadar procurorul Vasile Chifan de la Parchetul Curtii de Apel i-a trimis in judecata la data de 13.06.2018 pe primarul Vasile Parlog, sotia sa Elena Parlog si fiul sau Paul Valentin Parlog pentru savarsirea unor infractiuni de conflic de interese si complicitate la savarsirea acestei infractiuni (vezi aici). Denuntul a fost facut de niste cetateni din comuna. Familia Parlog lucreaza de ani de zile in comuna prin intermediul firmei Euro Elmar in jur de 1.050 hectare de teren. Acestia nu s-au multumit cu atat si au decis sa mai ia niste teren si de la primarie. ‘’Anual incepand cu anul 2013 SC Euro Elmar SRL Popricani prin administrator a solicitat Comisiei Locale de Fond Funciar Popricani arendarea suprafetelor de teren arabil aflate la dispozitie situate in tarlalele in care societatea detinea deja in exploatare terenuri agricole’’, se arata in rechizitoriul procurorilor.

Au luat aproape 200 de hectare

Procurorii au constatat ca in cei 4 ani firma familiei Parlog a arendat in total 196,35 ha teren platind anual primariei doar 200 lei pe hectar in conditiile in care subventia primita de la UE prin APIA de Euro-Elmar a fost cuprinsa intre 150 si 300 euro pe hectar (in cazul plantelor industriale cum este sfecla de zahar). ‘’Dupa identificarea suprafetelor de teren agricol intre primaria comunei Popricani in calitate de arendator, reprezentata de primar Valeriu Parlog si SC Euro-Elmar SRL in calitate de arendas au fost incheiate incepend cu anul 2013 un numar 4 contracte de arenda fiecare cu o valabilitate de un an’’, se mai arata in rechizitoriul procurorilor.

Astfel, procurorii au constatat ca intre Valeriu Parlog in calitate de primar si firma familiei reprezentate pe rand de sotie si fecior au fost incheiate 4 contracte de arenda: contractul nr.296/15.05.2013 pentru 36,78 hectare de teren semnat din partea arendasului de Parlog Elena, contractul nr.302/9.05.2014 semnat din partea arendasului de Parlog Paul Valentin, contractul nr.1084/17.06.2015 pentru arendarea suprafetei de 41,78 ha teren agricol semnat tot de Parlog Paul Valentin si contractul 333/26/05/2016 pentru suprafata de 47,34 ha semnat tot de fiul primarului.

Parlog a decis familia a luat

Suprafetele de teren au fost arendate in mod abuziv. Asta deoarece firma Euro-Elmar a depus cererile de arendare la Comisia Locala de Fond Funciar Popricani al carui presedinte este Valeriu Parlog. Acesta la randul sau a aprobat cererile de arendare depuse de sotia si fiul sau in conditiile in care nu avea astfel de atributii. ‘’Comisia locala a carui presedinte este primarul are atributii numai in ceea ce priveste reconstituirea dreptului de proprietate si nu era indreptatita sa solutioneze cereri de arendare’’, a mai constatat procurorul Vasile Chifan.

Cu sotia cum ramane? Este recidivista

Prin recunoasterea faptelor Parlog isi pune familia intr-o situatie delicata. Astfel, recunoasterea duce automat la o  condamnare iar Elena Parlog figureaza in dosar ca fiind recidivista. Asta deoarece Elena Parlog are deja o condamnare cu suspendare intr-un dosar de coruptie. O noua condamnare o pune pe aceasta in pericolul de a primi o pedeapsa cu executare chiar daca primarul si fiul sau ar putea scapa cu pedepse cu suspendare. Elena Parlog a fost condamnata pe data de 17.01.2014 la inchisoare cu suspendare in dosarul penal 21120/245/2013 pentru ca a incasat in mod fraudulos fonduri europene. Astfel, aceasta a fost condamnata la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni de inchisoare pentru folosirea de documente si declaratii false in vederea obtinerii unor subvenții europene si la o pedeapsa de 2 ani si 6 luni inchisoare pentru comiterea infractiunii de inselaciune. Judecatorii au contopit pedepsele, iar Elena Parlog s-a ales cu o pedeapsă finală de 3 ani de inchisoare cu suspendare deoarece i s-a aplicat și un spor de pedeapsa. Aceasta a fost condamnata pentru ca a obtinut tot prin firma familiei subventii europene de la APIA, acordate pentru suprafete agricole, in baza unor acte false.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.