Ministru ALDE cu frauda si teapa uriasa la buget: ‘’S-a prescris’’

1608

@ Se implinesc 6 ani de cand ANAF se straduieste chipurile sa-l execute silit pe ieseanul Ciprian Rosca, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii @ Desi ANAF l-a acuzat pe Rosca inclusiv de savarsirea unor ‘’acte de natura infractionala’’, ANAF n-a reusit nici pana astazi sa recupereze banii, circa 121.000 @ Rosca recunoaste ca are datoriu catre buget dar nu vrea sa le plateasca deoarece ‘’s-au prescris’’

Ministru ALDE, Ciprian Rosca (secretar de stat Dezvoltare (secretar de stat) din Iasi, stie ca a tras o teapa catre bugetul statului si ca are de achitat niste bani dar nu vrea sa mai plateasca deoarece datoria ‘’s-a prescris’’. Astfel, se implinesc 6 ani de cand ANAF se chinuie sa recupereze de la Ciprian Rosca circa 121.000 lei datoria pe care ministrul ar fi acumuat-o prin frauda. Acesta a avut  in Dorohoi o firma cu numele Beast Computers SRL . Inainte ca firma sa intre in faliment, Rosca nici macar nu s-a sinchisit sa depuna la timp declaratiile fiscale pentru a-si plati impozitele. In consecinta, ANAF a decis sa recupereze banii de la cel care este in prezent ministru ALDe, prin procedura de “angajare a raspunderii patrimoniale”, procedura prevazuta de legislatia insolventei si care permite executarea averii managerilor care au condus fraudulos societatile comerciale vanzarea bunurilor personale efectuandu-se cu scopul recuperarii prejudiciilor aduse statului si partenerilor de afaceri. Mai mult, ANAF l-a acuzat inclusiv de savarsirea unor ‘’acte de natura infractionala’’ si asta deoarece banii si actele firmei au disparut iar statul s-a ales cu paguba. De aceea, prin Administratia Finantelor Publice Dorohoi, ANAF a emis deciziea de atragere a raspunderii solidare nr. 8964/10.08.2011. De atunci si  pana in prezent ANAF se chinuie sa recupereze banii numai ca intreaga procedura s-a impotmolit in procese civila deschise in urma contestatiilor depuse Rosca.

Rosca: ‘’S-a prescris’’

Culmea, acest ministru ALDE recunoaste ca are de dat niste bani catre bugetul de stat cu alte cuvinte recunoaste ca a tras o teapa catre buget dar nu vrea sa mai plateasca banii deoarece datoria ‘’s-a prescris’’. Rosca a invocate acest lucru in ultima contestatie depusa la Judecatoria Iasi (vezi aici). ‘’Contestatorul invoca prescriptia dreptului de a solicita executarea silita și arata ca pentru titlul de creanta in baza caruia a fost emis titlul executoriu, respectiv Decizia de atragere a raspunderii solidare nr. 8964/10.08.2011, termenul de prescriptie a inceput sa curga incepând cu 1 ianuarie 2012, implinindu-se la 1 ianuarie 2017. Se sustine ca, in masura in care deja trei executari silite au fost anulate, prescriptia dreptului de a solicita executarea silita nu a fost intrerupta, termenul de prescriptie implinindu-se la data de 1 ianuarie 2017, iar titlul executoriu și somatia au fost emise la 05.04.2018, dupa implinirea termenului de prescriptie’’, au constatat judecatorii.

Judecatorii au pronuntat o publicat recent sentinta pronuntata in acest dosar. Potrivit acestei decizii, ANAF trebuie sa-i returneze lui Rosca cei cativa lei pe care a reusit sa-i recupereze prin poprirea veniturilor. Instanta a respins cererile lui Rosca de anulare totala a executarii prin invocarea prescriptiei. ANAF poate relua oricand procedura de executare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.