Directorul APIA Iași și-a construit vila cu angajați din subordine. Acuzații susținute cu probe de un fermier

3627
montaj Sergiu Jitareanu si casa
montaj Sergiu Jitareanu si casa

@ Fermierul ieșean care face aceste dezvăluiri a fost victima unor abuzuri incredibile savarsite de seful Agentiei de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA Iași), Sergiu Jităreanu dar și-a gasit dreptatea in Justiție @ În baza unei sentințe judecătorești va executa în curând APIA pentru a recupera subventii neplatite in valoare de peste 600.000 lei @ Fermierul a facut propriile investigații și a descoperit și alte abuzuri savarsite de șeful APIA Iași @ „Angajați de la APIA Iași au lucrat la casa domnului Jităreanu. Eu afirm asta in baza unor probe pe care le pot pune la dispoziția organelor abilitate”, a spus fermierul Vasile Giurgiuveanu @ „Nu comentez ceea ce spune domnul Giurgiuveanu”, a declarat Sergiu Jităreanu

Vasile Giurgiuveanu, cel mai oprimat fermier din județul Iași a câștigat bătălia cu APIA Iași, urmând ca în baza unei sentințe judecătorești să recupereze subvenții in valoare de peste 600.000 lei, din cauza unor decizii abuzive emise de directorul Sergiu Jităreanu (vezi aici). Acum, Vasile Giurgiuveanu adaugă că a făcut propriile investigații și a ajuns la concluzia ca refuzul plații subventiilor catre firma sa Vasyhot SRL nu este singurul abuz făcut de Sergiu Jităreanu. Vasile Giurgiuveanu, susține că deține probe suficiente (audio și video) pentru a demonstra că directorul APIA Iași, Sergiu Jităreanu a folosit angajați din subordinea sa cand și-a ridicat casa dar și după ce a finalizat lucrările de constructie la treburile gospodărești. Fermierul a mai arătat că angajații respectivi erau plătiți de APIA Iași dar în timpul programului lucrau la casa directorului Jităreanu. „Tot ceea ce susțin afirm in baza unor probe pe care le pot pune și la dispozitia unor organe abilitate daca vor fi interesate. Astfel, în anul 2013-2014, un angajat APIA Iași a fost diriginte de șantier la construirea casei pe care Sergiu Jităreanu o ridica la Rediu. Angajatul APIA figura in evidente ca fiind plecat în control la fermieri din judet deși el supraveghea lucrările la construirea casei domnului Jităreanu. De exemplu, angajatul respectiv figura ca fiind plecat în control la fermierii din Dagâța cand de fapt lucra la casa domnului Jităreanu”, a spus Vasile Giurgiuveanu.

Vasile Giurgiuveanu
Vasile Giurgiuveanu

A folosit angajați și la treburile gospodărești

Acesta a mai adăugat că Jităreanu a folosit angajati APIA Iași și după ce a finalizat lucrările de construire la vila sa din comuna Rediu, judetul Iași. „Același domn director Jităreanu a folosit angajati APIA Iași la trebuie gospodărești la aceiași casă din Rediu, tăiatul ierbii, îndepărtatul zapezii și curățat in jurul casei, curățatul copacilor. De asemenea, angajați de la APIA îi cumpărau brazi de Craciun, coroane pentru diferite înmormantări și îi trimetea sa le duca la cimitir iar directorul Jităreanu venea doar sa aranjeze panglica la coroană”, a mai spus Giurgiuveanu.

Același fermieri are cunoștință că anumite persoane au fost angajate la APIA Iași după ce au oferit cu titlu de mită diferite sume de bani. Contactat telefonic de jurnaliștii Dezvăluirea.ro, Sergiu Jităreanu a spus ca nu comentează cele afirmate de Vasile Giurgiuveanu. „Nu comentez ceea ce sustine domnul Giurgiuveanu. Daca aveti sa ma intrebati chestiuni ce țin de APIA va raspund cu placere. La revedere!”, a spus Jităreanu după care a inchis telefonul.

Citește și „Seful APIA Iasi amendat personal cu 1,5 miliarde pentru plati ilegale. Banii, la firma lui Maricel Popa”.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.