Alo DNA, ANI? Acest politist Anticoruptie este varza la actul de ‘’Integritate’’

3860
Catalin Tibulca

@ Desi lucreaza de peste 15 ani in Directia Generala Anticoruptie unitate de la Interne care lucreza in permanenta cu DNA, politisul Catalin Tibulca din Iasi nu a completat corect declaratia de avere @ Acesta a omis o suma inregistrata pe numele sotiei sale @ In ultimii ani Tibulca s-a remarcat doar prin confectionarea unor dosare impotriva dusmanilor sai personali si ai prietenilor sai dar a fost mentinut in sistem de PSD pentru ca un astfel de politist este perfect pentru un partid care nu vrea ca lupta anticoruptie sa fie eficienta

Ne  mai miram ca la Iasi lupta anticoruptie nu mai exista. Catalin Tibulca, politist al Directiei Generale Anticoruptie (DGA), structura care colaboreaza in permanenta cu DNA, este platit foarte bine de stat sa vegheze la integritatea functionarilor publici, adica sa-i prinda pe cei corupti care nu-si pot justifica averile dar nu este in stare sau nu vrea sa completeze corect propria declaratie de avere. Astfel, aflam din incheierea de sedinta 13.836/6.11.2018 (vezi documentul atasat la acest articol) ca familia Tibulca (Catalin si Iulia) au o datorie de 6.254,78 lei, nechitata de foarte multa vreme catre ING Bank. Datoria este din anul 2008 si a fost pusa in executare de banca in 2018 prin sentinta judecatoreasca mai sus mentionata. Potrivit sentintei datoria a fost facuta de sotie, Iulia Tibulca, fosta jurista la Spitalul de Neurochiurgie , concediata recent din cauza unor prejudicii financiare mari cauzate spitalului prin neglijenta sau abuz.

Suma lipseste din declaratia de avere

Aceasta creanta a familiei Tibulca nu este trecuta in nici o declaratie de avere  a politistului DGA, Tibulca desi Legea il obliga sa faca asta. Mai mult decat atat, pentru cei care nu sunt in stare sa citeasca si sa  interpreteze  Legea speciala aprobata in acest sens, desi nu ar trebui sa fie si cazul lui Tibulca, Agentia Nationala de Integritate a postat si pe site-ul propriu un ”Ghid de completare a declaratiilor de avere”. Iata ce scrie in primele fraze ale acestui ghid: ‘’Declaratiile de avere se fac in scris, pe propria raspundere, si cuprind drepturile si obligatiile declarantului, ale sotului/sotiei, precum si ale copiilor aflati in intretinere, in conformitate cu Anexa nr. 1 din Legea nr. 176/2010’’, se arata in Ghid.

Mai departe se vorbeste despre modul in care se completeaza rubrica privind datoriile care sunt definite ca : ”debite, ipoteci, garantii emise in beneficiul unui tert bunuri achizitionate in sistem leasing și alte asemenea bunuri, daca valoarea insumata a tuturor acestora depaseste 5.000 Euro…Nota: se vor declara inclusiv pasivele financiare acumulate in strainatate. Atentie: aceasta rubrica se completeaza doar daca valoarea insumata depaseste 5.000 Euro!”, mai arata Ghidul.

Prin urmare in declaratia de avere trebuie trecute toate datoriile daca ”valoarea insumata a tuturor acestora depaseste 5.000 Euro”.  Ori familia Tibulca a contractat in 2018 un credit in valoare de 60.000 lei care este trecut in declaratia de avere. Valoarea insumata a datoriilor familiei Tibulca este  insa de 66.254, 78 lei avand in vedere si creanta catre ING.

Politisti DGA perfecti pentru PSD

Potrivit rapoartelor Ministerului Public, Iasul este in prezent pe ultimul loc in  tara la indicatorii privind lupta anticoruptie fiind si judetul cu cele mai multe achitari. Foarte multe din dosarele esuate au fost initiate de aceasta Directie Generala Anticoruptie unde lucreza de peste 10 ani aceiasi politisti de neclintit care nu au facut altceva decat sa-si vaneze dusmanii personali sau ai prietenilor lor. ”Dosarul Rutiera” cu acuzatii inchipuite impotriva unor politisti de la Rutiera, dosarul cu cele mai multe achitari a fost initiat de Tibulca dupa un denunt depus de prietenul sau Ioan Bunduta. De  ce au ramas acesti politisti ineficienti atatia ani in structura? Raspunsul este simplu, DGA este o structura din cadrul Ministerului de Interne iar PSD nu a dorit niciodata ca lupta anticoruptie sa fie eficienta. „Liber la furat!”, asta se  intampla acum la Iasi. In frunte cu seful lor, politistii DGA inclusiv Tibulca au cumparat apartamente la preturi mici, in rate de la primarie. Acum Mafia Imobiliara din Iasi, patronata de primarie isi face de cap. Un politist DGA castiga net, minim 10.000 lei pe luna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.