Prima bătălie dintre Maricel Popa şi Vasile Cîtea, încheiată cu o amânare! FOTO

438
Maricel Popa si Vasile Citea
Maricel Popa si Vasile Citea

@ În prima rundă din războiul dintre Maricel Popa şi Vasile Cîtea, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis amânarea procesului @ Astfel, la finele săptămânii trecute, magistraţii au amânat cauza pentru data de 1 februarie 2024 @ Amintim că, recent, procurorii l-au trimis în judecată pe Vasile Cîtea, fostul boxer fiind acuzat acum că l-ar fi lovit pe Maricel Popa, ex-şeful PSD Iaşi

În prima rundă din războiul dintre Maricel Popa şi Vasile Cîtea, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis amânarea procesului. Astfel, la finele săptămânii trecute, magistraţii au amânat cauza pentru data de 1 februarie 2024.

Amintim că, recent, procurorii l-au executat pe Vasile Cîtea, fostul boxer fiind acuzat acum că l-ar fi lovit pe Maricel Popa, ex-şeful PSD Iaşi.

Cîtea, acuzat că l-ar fi agresat pe Maricel Popa

În urmă cu aproximativ doi ani, în ședința Comitetului Executiv Județean al PSD Iași, întâlnire care a avut loc la Hotel „Coroana”, din Târgu Frumos, președintele organizației, senatorul Maricel Popa, a declarat că a fost strâns de gât de secretarul organizatiei, deputatul Vasile Cîtea, fost campion la box. Incidentul ar fi avut loc in sediul organizatiei judetene a PSD Iasi, de pe bulevardul Ștefan cel Mare, din municipiul Iași.

Popa a arătat și poze care ar fi trebuit să probeze agresiunea la care ar fi fost supus.Tot atunci, Maricel Popa a propus inlocuirea lui Cîtea din functia de secretar. Asadar, 60 de membri ai CEx, dintr-un total de 80, au votat pentru schimbare lui Cîtea. În locul său a fost numit Bogdan Cojocaru, un apropiat al lui Popa. Zilele trecute acelasi Cojocaru i-a luat locul lui Popa la sefia PSD Iasi, dupa ce conducerea centrala i-a spus senatorului să facă un pas în spate.

Cum a pornit întreg scandalul

Conflictul dintre Vasile Cîtea și Maricel Popa durează din octombrie 2020, cand au fost întocmite listele de candidați pentru alegerile parlamentare. Din câte se pare, Maricel Popa ar fi vrut sa-l inlature pe Vasile Cîtea, aflat la al doilea mandat, de pe un loc eligibil la Camera Deputatilor. Maricel Popa se afla pe primul loc la Senat, acesta fiind urmat de Camelia Gavrila.

La Camera Deputatilor lista era deschisa de Cristian Stanciu, acesta fiind urmat Bogdan Cojocaru, Dumitru Pantazi (fostul primar de la Pascani), Marian Serbescu (fost prefect), Ionut Campeanu, Bogdan Crucianu, Mihai Mihalache (fostul primar de la Schitu Duca) si Bogdan Balaniscu. Ulterior, facand un lobby separat la Bucuresti, Cîtea, finul său, Marius Ostaficiuc, si Vasile Toma au reușit sa schimbe total lista propusa de Popa, obtinand locuri eligibile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.