Jaf uriaș la primărie. O funcționară a furat bani suficienți cât să cumpere două vile

13083
Doina Mina Costea
Doina Mina Costea

@ Timp de 10 ani, fosta contabilă a Primăriei Andrieșeni, Doina Mina Costea a delapidat nici mai mult nici mai puțin decât 860.000 lei @ Jaful a fost descoperit de Curtea de Conturi

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au finalizat recent dosarul care privește unul dintre cele mai mari jafuri comise la o primărie din județul Iași. Astfel, procurorii au trimis-o in judecată (vezi aici) pe Doina Mina Costea pentru săvârșirea infractiunilor de delapidare și abuz in serviciu. Asta deoarece in perioada 2007-2017, Doina Mina Costea a delapidat nici mai mult nici mai puțin decat 860.000 lei adica circa 200.000 euro la data săvârșirii faptelor. In calitate de contabila aceasta și-a virat banii in contul aferent cardului de salariu. Din suma totala, peste 100.000 lei au fost platiti nejustificat tot in contul de salarii unul alt angajat al primariei si anume Dumitru Lazar Ciprian. Plangerea penala a fost depusa de Curtea de Conturi in urma unui control efectuat in anul 2018. „S-a constatat prejudicierea bugetului local prin efectuarea de plati în contul bancar colector deschis la BRD (sume ulterior ridicate) fara justificarea acestora prin state de salarii sau deconturi de cheltuieli transport la care se face referire în ordinele de plata, respectiv viramentele bancare efectuate (viramente bancare peste cuantumul salariilor nete cuvenite si platite efectiv angajatilor si respectiv viramente bancare sub forma de cheltuieli transport fara existența de documente justificative)”, se arata in raportul Curtii de Conturi.

Culmea, Doina Mina Costea a recunoscut faptele. Este greu de crezut insa ca banii vor mai fi recuperati vreodata. Asta deoarece, Doinea Mina Costea nu mai are nici un bun pe numele sau. Procurorii au descoperit ca acesta mai detinea in ultima perioada un teren de vreo 7.000 mp in Andrieseni pe care l-a vandut catre societatea agricola din localitate.

Sa reamintim ca de-a lungul timpului au fost formulate acuzatii de coruptie si delapidare si impotriva primarului Marcel Turcu. Citește și ‘’De parca nu furase destul! Primar acuzat ca a luat si banii de la Zilele Comunei’’.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.