Cele mai populare jocuri cu cărți din lume

133
jocdecarti
jocdecarti

Cărțile de joc sunt printre cele mai utilizate în jocurile de astăzi. Sunt iubite de mulți oameni, sunt ușor de practicat și distractive. Totodată, cărțile de joc sunt folosite și în trucurile de magie și iluzionism. Însă câți dintre voi cunosc istoria cărților de joc?

Probabil nu este casă fără o pereche de cărți de joc, care poate fi folosit în practicarea diferitelor jocuri. Însă înainte să vă spunem care sunt cele mai populare jocuri cu cărți din lume, să aruncăm o privire asupra istoriei cărților de joc.

Multe dintre dovezile existente cu privire la cărțile de joc arată că acestea au apărut în China (ca multe alte jocuri) în secolul al IX-lea. Există dovezi ce demonstrează că simbolurile și desenele de pe cărțile de joc sunt similare cu cele de pe bancnotele chinezești din acele vremuri. Ca atare, oamenii au tranzacționat cărți precum modul în care tranzacționăm banii astăzi.

În secolul al XIII-lea, europenii au învățat să practice diferite jocuri cu aceste cărți de joc. Cu toate acestea, cărțile prezentau modele diferite față de cele folosite de chinezi.

În 1400, francezii au adoptat cărțile de joc și au proiectat simbolurile de astăzi, adică inima roșie, inima neagră, trefla și rombul. Primul pachet de cărți tipărit avea 32 de cărți. Însă, în zilele noastre, avem pachete cu 24-52 de cărți de joc.

Unii oameni susțin că pachetul de 52 de cărți se bazează pe 52 de săptămâni pe care le are un an, ceea ce are sens deoarece valoarea totală a cărților dintr-un pachet este 365, același număr de zile existente într-un an.

Cărțile de joc au ajuns extrem de populare prin simplitarea lor, ar și prin varietatea jocurilor ce pot fi practicate. Totodată, sunt ușor de luat oriunde călătorim. Puneți pachetul în buzunar și aveți distracția la purtător, trebuie doar să găsiți unul sau mai mulți doritori cu care să practicați cele mai populare jocuri de cărți.

Înainte de a juca, este suficient doar să le amestecați, să le împărțiți conform jocului dorit și asta e tot. Distracția poate să înceapă.

Cu o pereche de cărți de joc puteți practica cele mai populare jocuri: poker, blackjack, război, șeptica, spades, hearts, crazyeights, whist. Puteți să jucați cu o pereche de cărți de joc printate sau puteți accesa Bizzocasino și să jucați online.

Din popularele jocuri de cărți de mai sus, nu ar trebui să aveți probleme cu niciunul dintre ele. Dacă doriți să învățați un joc nou, atunci alegeți unul care credeți că v-ar plăcea cel mai bine.

Dacă sunteți interesați să pariați, atunci probabil că ar trebui să învățați Poker, Blackjack sau Gin. Dacă doriți doar să vă distrați, atunci ar trebui să încercați război, șeptica sau whist.

Dacă vrei să folosești ceva strategie și să te joci cu prietenii, atunci ar trebui să joci Remi, CrazyEightssauSpades (cu toate acestea, Spades se potrivește tuturor categoriilor).

Este uimitor cum cărțile de joc sunt neschimbate de zeci de ani și atrag  mereu milioane de practicanți. Totoată, jocurile cu cărți de joc și-au păstrat regulile și tradițiile de secole.

Nu rămâne decât să programați o seară cu prietenii sau să jucați în familie și distracția este garantată. Atâta timp cât aveți suficiente cărți și cunoașteți regulile fiecărui joc, totul va fi simplu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.