De parca nu furase destul! Primar acuzat ca a luat si banii de la Zilele Comunei

3613

@ Primaria comunei Andrieseni l-a dat in judecata pe fostul primar Marcel Turcu pentru a recupera de la acesta banii care fusesera alocati pentru organizarea zilelor comunei @ Banii au fost ridicati din casierie dar nu exista documente care justifice modul in care au fost cheltuiti @ Asta in conditiile in care anterior Turcu si contabila fusesera acuzati ca au delapidat circa 100.000 euro

Prapad in bugetul Primariei comunei Andrieseni unde, dup ace a fost acuzat ca a delapidat (vezi aici) impreuna cu contabila suma de 432.000 lei, fostului primar Marcel Turcu i se mai imputa si ca a luat din casierie suma de 17.400 lei si nu se stie pe ce s-au cheltuit banii. Astfel, anul trecut Primaria comunei Andrieseni l-a dat in judecata pe Marcel Turcu, pentru a recupera de la acesta suma 17.400 lei, sustinand  ca acesta a ridicat banii din casierie dar nu a justificat modul in care i-a cheltuit. Pentru Zilele Comunei, Consiliul Local Andrieseni alocase suma de 40.000 lei dar Turcu ar fi ridicat numai 17.400 lei si nu se stie ce a facut cu ei. Aceasta abatere a fost constatata chiar de Curtea de Conturi care a verificat Primaria Andrieseni in anul 2017. De altfel, pentru a justifica faptul ca banii trebuie recuperati de la Turcu, Primaria Andrieseni a depus la dosar raportul Curtii de Conturi. „S-a constatat nerespectarea prevederilor legale referitoare la decontarea cheltuielilor cu zilele comunei efectuate de conducerea entitatii in valoare de 17.400 lei. Supunerea și aprobarea prin HCL nr. 20/29.04.2016 a sumei de 40.000 lei fara documente justificativ care sa probeze necesitatea alocarii fondurilor publice pentru organizarea Zilelor Comunei. Urmare analizei asupra modului in care s-au efectuat plati prin casieria unitatii s-a constatat angajarea si efectuarea unor plati in suma de 17.400 lei. In sustinerea platilor s-a prezentat referatul de necesitate/12.05.2016. Prin referatul de necesitate se solicita decontarea sumei de 17.400 lei necesara procurarii de bunuri și servicii și alte cheltuieli. Nu s-au prezentat documente justificative conform cadrului legal, cu privire la persoanele care au ridicat numerar din casieria unitatii precum si celelalte documente care sa sustina legalitatea, realitatea si exactitatea utilizarii banilor conform referatului de necesitate. De asemenea nu s-au intocmit Nota de receptie și constatare de diferente P. V. de receptie, P. V. de consum si deconturi de cheltuieli”, se arata in raportul Curtii de Conturi.

Turcu spune ca a cumparat mancare si bautura si a platit muzica

Audiat de judecatorii ieseni de la Tribunal in dosarul 2963/99/2019, Marcel Turcu a spus ca a folosit banii respective pentru a cumpara alimente si alcool desi nu a prezentat in acest sens si unele documente justificative.’’Se mai are in vedere de catre instanta ca, potrivit sustinerilor pârâtului din intâmpinare, suma de 17.400 lei a fost a fost utilizata pentru: achizitionarea de coșuri cu flori, achizitionarea de apa și bauturi non-alcoolice ce urmau a fi servite la eveniment, asigurarea ingredientelor și plata persoanelor care au pregatit produse alimentare pentru eveniment (cozonaci), achizitionarea de cadouri pentru persoanele care au fost premiate cu ocazia festivitatii, achitarea contravalorii serviciilor formatiei muzicale care a asigurat programul artistic in acea data, achitarea contravalorii serviciilor arbitrilor cu ocazia concursului de fotbal organizat la nivelul comunei’’, au retinut judecatorii.

Culmea, in acest dosar Turcu a scapat deocamdata de executare silita. Asta deoarece Tribunalul nu a aprobat cererea comunei Andrieseni de a recupera banii de la Turcu doar pentru simplul motiv ca acesta ar fi cheltuit banii in baza referatului de necesitate. Primaria comunei Andrieseni a formulat apel la Curtea de Apel Iasi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.