O noua infrangere crunta pentru DNA. Sef din Politie achitat definitiv aseara de Inalta Curte

2571

@ Este vorba despre Ioan Nicusor Todirut, fost sef al IPJ Suceava care in urma cu un an a fost condamnat la inchisoare intr-un dosar care priveste modul in care a fost achizitionat imobilul ce urma sa deserveasca drept sediu pentru inspectoratul de politie @ Todirut a fost aparat de avocatul iesean Ionel Nechita

Rasturnare de situatie la 180 de grade in dosarul de coruptie care-l priveste pe Ioan Nicusor Todirut, fostul sef al Inspectoratului de Politie al judetului Suceava, dosar nr.597/39/2013. Dupa ce in urma cu un an Todirut si  complicii sai printre care fosti suubordonati de la inspectorat au fost condamnati la 3 ani si 10 luni de inchisoare cu executare de Curtea de Apel Iasi, aseara magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis sa-i achite definitiv pe inculpati pentru toate acuzatiile care le-au fost aduse de procurorii DNA. Astfel, alaturi de Todirut care a fost judecat pentru abuz in serviciu, a mai fost trimis in judecata Alexa Dumitru Teodorovici, sef al serviciului logistic de la IPJ Suceava, Constantin Bujorean, administrator al SC Servicii Comerciale SRL, Sorin Muntean si evaluatorii Sorin Muntean si Gheorghe Licurici.

Acuzatii legate de achizitionarea sediului IPJ

Acuzatiile au fost legate de modul in care cei enumerati mai sus au derulat in anul 2006 procedurile de achizitie ce urmau sa deservesca drept sediu pentru Inspectoratul de Politie Suceava, valoarea cu care a fost cumparata cladirea fiind de 5.865.152 lei. Procurorii au sustinut ca imobilul a fost cumparat la un pret supraevaluat de la SC Servicii Comerciale SRL Suceava reprezentata de Constantin Bujorean, printr-o procedura „in care inculpatul Todirut Ioan Nicusor si-a incalcat atat atributiile de serviciu, cat si anumite prevederi ale legislatiei achizitiilor publice”. In ceea ce-l priveste pe seful serviciului logistic Alexa Dumitru Teodorovici procurorii au aratat ca acesta l-a ajutat pe Todirut prin faptul ca „a dispus intocmirea unor acte, dintre care unele retroactiv, menite sa confere o nota de legalitate procedurii de achizitie a imobilului”. Procurorii au mai stabilit ca acestia au cumparat imobilul la un pret de  5.865.152 lei in conditiile in care alocatia bugetara era de numai 1.500.000 lei. S-a mai aratat ca pentru a supraevalua pretul imobilului cei doi reprezentanti ai IPJ si reprezentantul firmei care a vandut cladirea au apelat la serviciile evaluatorilor trimisi in judecata Sorin Muntean si Gheorghe Licurici. Cu toate acestea magistratii Inaltei Curti au constatat aseara ca aceste acuzatii nu se sustin si i-a declarat pe toti nevinovati. „S-a facut justitie”,a spus avocatul Ionel Nechita, aparatorul lui Todirut.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.