Omerta interlopilor: dezvoltatorul Don Residence trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă

31045
Ionut Adrian Diaconescu- Don Homes
Ionut Adrian Diaconescu- Don Homes

@ Cunoscutul dezvoltator imobiliar Ionuț Adrian Diaconescu, patronul Don Homes a fost trimis în judecată deoarece alături de interlopi printre care și un membru al clanului Corduneanu, într-un dosar de șantaj @ Adrian Diaconescu a mințit în timpul cercetărilor pentru a-i proteja pe interlopii care au șantajat un alt dezvoltator imobiliar @ Patronul Don Homes sau Don Residence a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă

Unul dintre cei mai cunoscuți dezvoltatori din județul Iași, Ionuț Adrian Diaconescu patronul Don Homes sau Don Residence este judecat pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă deorece în cadrul unei anchete penale a ascuns adevărul și a luat apărarea unor interlopi. Povestea începe în anul 2013 când Andrei Trocin și Dragoș Ștefan Panțîru au încercat să-l agreseze într-un club pe Vasile Vaniușa Căruntu. Aceștia nu au apucat să-l bată deoarece Căruntu l-a lovit primul pe Trocin și a apucat să plece din clubul respectiv. A doua zi Panțîru și Trofin s-au răzbunat. Înarmați cu bare metalice l-au așteptat pe Căruntu în fața casei l-au lovit și i-au distrus mașina. Căruntu a depus plângere pentru lovire și distrugere. Ulterior cele două părți s-au împăcat după ce Bogdan Corduneanu și-ar fi asumat rolul de mediator. Trocin i-a achitat lui Căruntu suma de 5.000 euro pentru reparația mașinii dar 3.000 euro i-au revenit ‘’mediatorului’’ Bogdan Cordundeanu. Între aniii 2013 și 2018 nu au mai avut loc conflicte între Trocin și Căruntu. Începând cu anul 2018 însă, Trocin a început să-i ceară înapoi cei 5.000 de euro, deși suma fusese plătită sub formă de despăgubire pentru ca Vasile Căruntu să-și retragă plângerea pentru lovire și distrugere, ceea ce a și făcut. Astfel, începând cu anul 2018, Trocin a început să-l amenințe cu bătaia sau cu moartea pe Căruntu, Panțîru fiindu-i complice. Trocin susținea ca suma de 5.000 euro era o datorie pe care Căruntu o avea către el și de câte ori l-a întâlnit pe acesta l-a amenințat că dacă nu-i dă banii îl va bate sau îl va omorâ. Vasile Căruntu este de asemenea dezvoltator imobiliar. Astfel, în iunie 2018, Trocin l-a văzut pe Căruntu care era însoțit de o femeie la Festivalul Afterhills. Trocin care era însoțit de Panțîru a aruncat cu o sticlă de jumătate de litru de apă către Căruntu întrebându-l când îi dă banii înapoi. După aceea, în iulie 2019, Trocin l-a amenințat cu moartea la o nuntă pe Căruntu pentru a-i da banii. După incident Căruntu i-a transmis prin SMS că nu-i datoreaza nici o suma de bani, cei 5.000 euro fiind folosiți pentru reparația mașinii.

Diaconescu nu a vrut să spună ce s-a întâmplat la Tiki

Ulterior, pe data de 23.08.2020, Dragoș Panțîru l-a întâlnit pe Vasile Căruntu in clubul Tiki Village și l-a amenințat pentru a-l determina să-i dea lui Trocin cei 5.000 euro. Discuția dintre cei doi au durat circa 10 minute și la aceasta au asistat cel puțin 5 martori. Patru martori au susținut că Panțîru l-a amenințat pe Căruntu înafară de Ionuț Adrian Diaconescu care a susținut că discuția s-a purtat pe un ton pașnic. ‘’Fiind audiat în calitate de martor în dosarul penal nr. 9665/P/2020 la data de 13.11.2020 a făcut afirmații mincinoase referitoare la incidentul din data de 23 august 2020 în care au fost implicați Panțîru Dragoș și Căruntu Vasile Vaniușa în incinta clubului Tiki Village, declarând că discuția dintre cei doi a fost una pașnică, fiind purtată pe un ton normal, aspecte care sunt contrazise de materialul probator, administrat în cauză, inculpatul Diaconescu Ionuț Adrian făcând astfel afirmații mincinoase în favoarea inculpatului Panțîru Dragoș Ștefan, având în vedere natura relațiilor strânse de prietenie dintr cei doi’’, se arată în rechizitoriul prin care procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași i-au trimis în judecată pe Trocin și Panțîru pentru șantaj. În același dosar, Ionuț Adrian Diaconescu a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă (vezi aici). În același dosar a fost trimis în judecată și Vasile Călin fost Corduneanu, tot pentru mărturie mincinoasă. Compania lui Diaconescu construiește ansabmbluri imobiliare cu case de lux (Don Residence) , în zona limitrofă municipiului Iași, în special în localitatea Rediu. Se pune intrebarea fireasca ce credibilitate poate sa aiba in fata unui client caruia incearca sa-i vinda o casa daca a avut curajul sa minta un procuror.

Dezvoltatori interlopi, reglari de conturi pe Legile Mafiei. „Diavolul” l-ar fi santajat pe Vanea prietenul lui Talaba

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.