Expoziția de fotografie “Iașul european”, inaugurată la Bruxelles

54
Vernisaj Iasul European Bruxelles
Vernisaj Iasul European Bruxelles

Consiliul Județean Iași și Ambasada României în Regatul Belgiei au organizat, astăzi, un eveniment special pentru inaugurarea expoziției de fotografie ”Iașul European”, la sediul secției consulare din Bruxelles.

Expoziția include peste 30 de fotografii care surprind unele dintre cele mai frumoase obiective culturale și turistice ale Iașului. Imaginile au fost realizate de pasionați de fotografie și fotografi profesioniști și au fost selectate în urma unui concurs, prin votul publicului. Fotografiile sunt expuse, în oglindă, și în Iași, la intrarea oficială în sediul Consiliului Județean. Ambasadorul României în Regatul Belgiei, Andreea Păstârnac, a mulțumit Consiliului Județean Iași pentru colaborare și implicare în realizarea acestui eveniment deosebit, care pune în valoare frumusețile zonei, tradițiile și obiceiurile ieșene. Totodată a subliniat că misiunea diplomatică a României din Bruxelles susține promovarea cooperării cu autoritățile locale, care face parte din prioritățile Ambasadei, între Belgia și România existând o tradiție privind înfrățirile și parteneriatele între localități, care datează de peste trei decenii. În ultimii ani, autoritățile locale din cele două țări explorează tot mai mult posibilitatea de cooperare și pe platforme europene, a mai spus ambasadorul României în Regatul Belgiei, Andreea Păstârnac.

Expoziția ”Iașul European” a fost primită cu interes de publicul din Belgia, în special din rândul comunității românești din această țară. „Este o mare bucurie să vedem Iașul atât de frumos reprezentat la Bruxelles, în capitala Uniunii Europene. Mulțumesc Ambasadei României în Regatul Belgiei pentru această colaborare, prin care a fost posibilă deschiderea Iașului în fața comunității de români din Belgia. Sper ca atmosfera unică a județului Iași să-i facă pe toți cei care privesc aceste fotografii să se simtă mai aproape de casă, dar și să își dorească să viziteze frumosul nostru județ. Îmi doresc ca acest vernisaj să fie începutul unui parteneriat durabil între Consiliul Județean și Ambasadei României în Regatul Belgiei. Putem colabora pe foarte multe domenii de interes și să implementăm proiecte comune pentru ieșeni și românii din Belgia”, a declarat președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe. Evenimentul organizat la Bruxelles a inclus și un spectacol susținut de Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” al Consiliului Județean, o expoziție de obiecte tradiționale și port popular realizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iași, precum și o prezentare cu degustare a produselor tradiționale locale din județul Iași.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.