O inițiativă a consilierului județean Adrian Acostoaiei aduce siguranță pacienților de la Infecțioase

413
Adrian Acostoaiei- consilier judetean PMP
Adrian Acostoaiei- consilier judetean PMP

@ În urma unei inițiative a presedintelui PMP Iași, consilierul judetean Adrian Acostoaiei Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Paraschiva” are propriul serviciu de pompieri

O inițiativă a președintelui PMP Iași, consilierul judetean Adrian Acostoaiei aduce siguranță pacienților din spitalele ieșene. Astfel, Adrian Acostoaiei a propus încă de anul trecut ca fiecare spital din Iași să-și înființeze un serviciu propriu pentru situații de urgente pentru a preveni incidente de genul celui de pe data de 22 iunie 2021, de la Spitalul Sfânta Maria cand etajul al doilea al unității medicale a fost cuprins de un incendiu. Spitalul de Boli Infectioase Sfânta Parascheva este primul care a înființat propriul serviciu de pompieri. ‘’ Spitalul  „Sfânta Paraschiva” în urma un contract cu o firmă privată,are la dispoziție o autoutilitară cu un rezervor de 2.000 de litri, echipată cu tot ce este nevoie pentru intervenție în caz de incendiu. Personalul sanitar va fi instruit regulat, cu privire la pașii pe care trebuie să îi urmeze în caz de incendiu. La fiecare pavilion este pus la dispoziție un număr de telefon, al echipei de pompieri pe care personalul spitalului trebuie să-l apeleze în cazul unui pericol apărut’’, a spus Adrian Acostoaiei.

Acesta a adăugat ca infiintarea si punerea în funcțiune a unor astfel de compartimente sunt necesare  deoarece prevenţia este mai ieftină şi de multe ori mai importantă decât combaterea . De asemenea Crearea și punerea în funcțiune a unor astfel de compartimente reprezintă o obligație legală.

Președintele PMP Cristian Diaconescu vine la Iași să-l demită oficial pe Movilă

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.