Sentinta bomba in dosarul de coruptie de la Cadastru. DNA Iasi lovit de racheta nucleara

3418
Narciza Nedelcu
Narciza Nedelcu

@ Narciza Nedelcu, fost director al Oficiului Judetean de Cadastru si Publicitate Imobiliara a fost achitata in aceasta seara in dosarul in care a fost trimisa in judecata de DNA Iasi @ DNA Iasi nu reuseste sa ne mai surprinda decat prin sentintele de achitare care curg lant in ultimele luni, in dosarele pe care le-a instrumentat

Dupa sentintele de achitare obtinute de Doina Azoicai, decanul Facultatii de Medicina, Elena Curcudel-primarita comunei Mironeasa, Laurentiu Paduraru fost director al Agentiei pentru Investitii Rurale etc, iata ca in aceasta seara si Narciza Nedelcu, fosta sefa a Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Iasi (OCPI) a fost gasita nevinovata de judecatorii Tribunalului Iasi. Mai exact, Narciza Nedelcu dar si functionarii din subordinea sa precum si inginerii topometristi trimisi in judecata in acest dosar au fost achitati deoarece faptele s-au prescris. Faptele investigate de DNA in acest dosar au fost savarsite in anul 2009 prin urmare au trecut 10 ani. Inculpatii din acest dosar au fost trimisi in judecata pentru abuz in serviciu, fals in inscrisuri sub semnatura privata, fals intelectual etc. fapte penale care s-au prescris in acesti 10 ani. Sa mai precizam ca DNA Iasi a finalizat acest dosar in anul 2015, deci jumatate din timpul de prescriptie s-a scurs la DNA. Toti inculpatii din dosar au fost achitati. Vorbim prin urmare de Narciza Nedelcu fost director al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Iasi (OCPI Iasi), Otonel Grunzu si Liviu Gabriel Baltatu consilieri ai institutiei, Pelin Nicoleta Dolachi si Irina Soficu, functionare la serviciul economic al institutiei dar si de Alexandru Ovidiu – administrator al firmei SC Topo Euro Cad SRL, Leoras Bucsa – Gauss SRL, Cristian Stolniceanu – Agentia de Cadastru si Topografie SRL Iasi si Stefan Lipsa administrator al PFA Lipsa Stefan Iasi si de Aurelian Antoniu Manuta – Grup Cinci SRL Iasi. ‘’Suntem deosebit de bucurosi ca instanta a facut dreptate’’, a spus avocatul Robert Amuntencei, unul dintre aparatorii din acest dosar.

Lucrari platite si neachitate?

Acuzatiile DNA se refera la faptul ca Narciza Nedelcu si functonarii din subordine enumerate mai sus au platit catre firmele SC Gauss SRL, SC Grup Cinci SRL, SC Topo Euro Cad SRL, SC Agenția de Cadastru și Topografie SRL și PFA Lipșa Ștefan administrate de persoanele enumerate de asemenea mai sus, anumite lucrari de topometrie care in realitate nu fusesera efectuate. DNA a estimate ca firmele respective ar fi incasat nelegal 379.657 lei. ‘’In perioada 23 – 30 decembrie 2009, inculpata Nedelcu Narciza, in calitate de director si ordonator de credite al O.C.P.I. Iași, aflata in exercițiul atributiilor de serviciu, a avizat la plata, in mod nelegal, prin aplicarea stampilei “BUN DE PLATĂ” si a semnaturii, mai multe facturi privind contractele de prestari servicii incheiate anterior cu administratorii firmelor SC Gauss SRL, SC Grup Cinci SRL, SC Topo Euro Cad SRL, SC Agenția de Cadastru si Topografie SRL si PFA Lipsa Stefan, in conditiile in care serviciile respective nu au fost efectuate’’, se arata in comunicatul emis de DNA in momentul in care a trimis acest dosar la instant.
Judecatorii au constatat ca in acest dosar prejudiciul a fost recuperat integral. Sa mai precizam ca la nivel national serviciul territorial Iasi al DNA a inregistrat cele mai multe achitari anul trecut.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.