Guvernul la Iasi: Autostrada Iasi-Targu Mures va fi finantata in etape pe două programe europene

638
Grigoras, Bolos, Turcan, Alexe, Muraru
Grigoras, Bolos, Turcan, Alexe, Muraru

@ Vicepremierul Raluca Turcan, Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene si Costel Alexe, presedintele Consiliului Judetean Iasi au aratat ieri intr-o conferinta de presa ca autostrada Iasi-Targu Mureș va fi realizata pe bucăți având mai multe surse de finanțare

Vicepremierul Raluca Turcan, Costel Alexe. și Costel Alexe presedintele Consiliului Judetean Iasi s-au intalnit ieri la Palatul Culturii cu reprezentantii Asociatiei Moldova Vrea Autostrada ocazie cu care au cazut de comun acord asupra faptului ca cea mai eficienta cale realizare a acestui obiectiv este finantarea pe segmente, din mai multe surse. „Am reușit să consolidăm poziția Autostrăzii Unirii printre prioritățile de finanțare prin Programul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) si anume două segmente din sectorul montan al A8, este vorba despre capetele Moțca – Leghin și Târgu Mureș – Miercurea Nirajului.  Este o propunere care a venit și din partea societății civile, cu care am avut o colaborare deschisă, pe care în continuare îmi doresc să o valorificăm pentru interesul județului nostru, prin constituirea unui grup de lucru, împreună cu celelalte instituții locale”, a mai spus Costel Alexe.

Marcel Boloș a completat cele prezentate de Costel Alexe aratand cu vor fi finantate celelalte doua sectoare. Astfel, aceasta a aratat ca pentru sectorul Ungheni – Moțca se vor aloca 2.1 miliarde de euro prin Programul Operațional Transport (POT) 2021-2027. De asemenea segmentul montan de la Târgu Neamț până la Târgu Mureș va face parte în continuare din POT 2021 – 2027.

 

 

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.