Mafia imobiliară s-a cuibărit la Rediu. ISC atacă blocurile ilegale, primarul le ține partea

7269
Ciprian Grosu, Vasile Haidau si blocul lui Zlate
Ciprian Grosu, Vasile Haidau si blocul lui Zlate

@ Bloc în Rediu construit cu autorizatie de ‘’locuință’’ exact in ‘’buza’’ drumului judetean, fara locuri de parcare si fara sa se respecte distanța față de vecini si de axul drumului judetean @ Inspectoratul de Stat în Constructii cere prefectului sa solicite in justiție anularea autorizației de construire iar pe de alta parte primarul Ciprian Grosu îi pune la dispoziție proprietarului blocului un anume Daniel Paul Zlate, un teren din domeniul public numai bun să-și facă parcare și să intre in legalitate @ Asta in conditiile in care alti cetățeni din Rediu au fost amendați de Grosu si de functionarii lui și pentru mici abateri la construirea unui gard @ Mai mult in campania electoral pentru alegerile locale Grosu a promis ca va lupta cu Mafia Imobiliara exact pe dos @ La Primăria Rediu a fost adusă sa se ocupe de urbanism Petronela Susan, functionara cercetata penal de DIICOT pentru perioada in care se ocupa tot de urbanism la Primaria Iași

O persoană obține de la Primăria Rediu o autorizație pentru ‘’locuință’’ și după aceea a ridicat un bloc cu trei etaje, fara locuri de parcare, fara respectarea distanțelor fata de vecini si axul drumului si asa mai departe. Numai ilegalități la care primarul Ciprian Grosu, care a amendat un cetățean pentru un gard și un ales local pentru un chioșc inchide acum ochii. Golănia a început în perioada in care functia de primar al comunei Rediu era ocupata de Vasile Haidau. Ciprian Grosu a promis in campania electorala pentru alegerile locale ca va elimina si va pedepsi ilegalitatile urbanistice facute in perioda lui Haidau. Grosu  a uitat ce a promis si acum acopera sau continua ilegalitatile lui Haidau.

De la ‘’locuință’’ la bloc

 

Blocul nou ridicat se afla la intrarea in comuna, la marginea drumului judetean Iasi-Rediu pe partea stanga, in zona in care incepe lacul de acumulare. Afacerea s-a vrut din start a fi o golănie. Astfel, in data de 11.09.2020, Primăria comunei Rediu elibereaza autorizatia de construire nr.235 pentru ‘’construire locuință, imprejmuire si amenajare teren’’, beneficiar fiind un anume Daniel Paul Zlate. Așa zisa locuință primea autorizatie pentru un regim de inălțime de S/D+P+2+Etaj tehnic, maxim 9 metri in conditiile in care in spate nu se aflau nici un fel de planse tehnice care sa aiba viza spre neschimbare pusa de primarie. Așa-zisa autorizație are semnatura lui Haidău dar nu contine numele acestuia. In baza acestui document s-a construit ditamai cladirea pe care o puteti vedea in fotografiile realizate de Dezvaluirea.ro. Desi autorizatia de construire prevede ca imobilul trebuia construit la o distanta de minim 12 m față de axul drumului, cladirea a fost ridicata exact la margine.

ISC solicita anularea autorizației

Sesizat, Inspectoratul de Stat in Construcții a efectuat un control privind legalitatea emiterii acestei așa-zise autorizatii de construire. Dat fiind ilegalitatile constatate ISC a solicitat prefecturii sa ceara in instanta anularea autorizatiei. ‘’În urma efectuării controlului a rezultat că nu s-a respectat regimul de aliniere a construcțiilor față de drumurile publice adiacente, retragerile și distanțele construcțiilor față de proprietățile vecine, înălțimea maximă admisă pentru construcții noi, exprimată în metri, asa cum s-a stabilit in certificatul de urbanism. Acestea sunt abateri față de prevederile Legii nr.50/1991 privind disciplina în construcții. Constatările au fost comunicate instituției prefectului judetului Iași. Avand in vedere prevederile articolului 12. alin 1 din Legea nr.50/1991 și ale Legii contenciosului administrativ nr.554/2004, autorizația de construire emisa cu incalcarea prevederilor legale poate fi anulata de catre instanta de contencios administrativ ca urmare a introducerii acțiunii de către prefect in urma activitații de control a Inspectoratului de Stat în Construcții”, se arata intr-o adresa de raspuns trimisa de ISC catre Dezvaluirea.ro.

Grosu se vede ca nu vede si îi dă și teren

După cum am arătat mai sus  Grosu a amendat cetățeni care si-au ridicat un gard si se face ca nu vede ditamai hardughia de bloc construit peste zona in care ar trebui sa fie un trotuar, si fara locuri de parcare suficiente. Jurnalistii Dezvaluirea.ro au avut o discutie cu Ciprian Grosu pe marginea acestui subiect. Timp de o jumatate de ora Grosu a argumentat ca nu vede nimic in neregula la acest proiect. Mai mult decat atat l-am intrebat de ce din miile de parcele din comuna a inventariat-o si a propus-o spre concesionare tocmai pe cea in suprafata de 153 mp (foto documente mai sus) situata chiar vis a vis de acest bloc ilegal, o suprafata care poate servi drept parcare monstruozității de beton. ‘’Poate veni oricine la licitație’’, a replicat Grosu. Pe bune? Cine altul decat proprietarul blocului acesta ar veni sa liciteze pentru o parcela de 153 mp aflata pe marginea unui lac vis a vis de un bloc?

Acum, la Primăria Rediu a fost adusă sa se ocupe de urbanism Petronela Susan, functionara cercetata penal de DIICOT pentru perioada in care se ocupa tot de urbanism la Primaria Iași (vezi aici). Susan a fost adusa la Rediu de Grosu. Si Susan a luat apararea ‘’investitiei’’. ‘’Termenul locuinta din autorizatie inseamnă locuință colectivă’’,  a spus Susan. Vom reveni.

Eșec lamentabil al „primarului speranță” de la Rediu. A pierdut singurele fonduri UE ale comunei

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.