Eșec lamentabil al „primarului speranță” de la Rediu. A pierdut singurele fonduri UE ale comunei

8915
Ciprian Grosu - primar comuna Rediu
Ciprian Grosu - primar comuna Rediu

@ Ciprian Grosu, tânărul primar USR – PLUS al comunei Rediu a castigat alegerile promițând că va atrage fonduri europene pentru a dezvolta comunitatea @ Grosu nu a dus nici un euro in plus si mai mult decat atat a pierdut si singurele fonduri europene aduse de fostul primar Vasile Haidău @ Comuna trebuie sa dea inapoi fonduri europene de 316.522 lei deoarece Grosu si oamenii sai nu au fost in stare sa depuna la timp o documentație conforma pentru finalizarea unui proiect privind achiziția de utilaje necesare gospodăririi comunale

Eșec lamentabil al „marii speranțe” al comunei Rediu, primarul Ciprian Grosu care in campania electorală a umplut rețelele de socializare cu mesaje prin care promitea ca va dezvolta și modernizarea comunitatea cu fonduri europene. Astfel, Ciprian Grosu nu a adus nici un euro in plus pentru Rediu si mai mult decat a pierdut si fondurile europene accesate de fostul primar Vasile Haidău. Este fierbere mare in aceste zile in sedintele Consiliului Local Rediu. Asta deoarece, Ciprian Grosu vrea sa astupe gaura facuta de incompetenta sa si a oamenilor din subordine cu fonduri de la bugetul local. Consilierii nu vor sa voteze pana cand nu se va stabili cine este vinovat mai ales ca situatia a fost semnalata si de Curtea de Conturi. Comuna a fost somată de Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale sa returneze fonduri europene in valoare de 316.522 lei iar Grosu nu stie pe unde sa scoata cămașa. Curtea de Conturi va dori ca cineva sa-si asume aceasta mare eroare si sa acopere gaura.

Control si proces verbal cu nereguli

Vorbim despre un proiect european in valoarea de 404.507 lei aprobat in anul 2019, privind achizitionarea de utilaje pentru gospodărirea comunala a comunei Rediu. Comuna a accesat in doua tranșe suma 316.522 lei din valoarea totala a proiectului. Cea de a doua tranșă de bani a fost primita in octombrie 2020 dupa ce Grosu a castigat alegerile pentru functia de primar la Rediu. Proiectul urma sa fie implementat in perioada 6.05.2019 -6.02.2021. Cu fondurile europene primite Primaria Rediu a achizitionat utilajele numai ca documentatia pentru aprobarea celei de-a doua tranșe de plata a fost depusa mult prea tarziu, pe data de 5.05.2021 in conditiile in care perioada de implementare expirase pe de 6.02.2021. Mai mult decat atat in conditiile in care a si fost depusa prea tarziu documentatia a fost declarata neconforma de AFIR.

 

 

Grosu nu-si asuma vina

În aceste condiții, prin procesul verbal de constatare a neregulilor si creanțelor bugetare din data de 3.08.2021 (foto mai sus), AFIR a dispus ca Primaria Rediu sa dea toti banii inapoi. Contactat telefonic de jurnalistii Dezvaluirea.ro, Ciprian Grosu nu si-a asumat nici o responsabilitate pentru aceasta mare gafa care aduce un mare prejudiciu comunei. Grosu isi asuma numai meritele de a da cu mătura prin comuna si a pune poze pe retelele de socializare. „Am dat dispozitie la juridic sa se stabileasca cine este vinovatul. Avem si un consultant angajat in proiect nu este treaba primarului sa depuna documentatia”, s-a scuzat Grosu.

Într-o comuna administrația este coordonata de primar, nu se poate da vina numai pe simplii functionari cand vine vorba despre astfel de gafe uriașe care pagubesc comunitatea.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.