Cum conduceau doi cumătri penali primăria. DNA: „Harabagiu a semnat din dispoziția lui Chirica”

4944
Harabagiu si Chirica cu spatele
Harabagiu si Chirica cu spatele

@ Procurorii DNA Iași continuă și în aceste zile audierile în dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de fals și i s-a interzis sa exercite funcția de primar pentru o perioada de 60 de zile @ De asemenea, în dosar au calitatea de suspecți funcționari din primărie printre care și arhitecta șefă Anca Brândușescu dar și funcționari de la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliara Iași (OCPI) @ În ordonanța prin care primarul Iașului a fost pus sub control judiciar se arată ca atât Chirica cât și cumătrul său, fostul viceprimar Gabriel Harabagiu au făcut presiuni să semneze edificarea blocului construit de Gheorghe Cheșcu deși se știa că  acesta nu respectase autorizația de construire @ Procurorii DNA au mai arătat ca Harabagiu și Chirica au complotat împreună să comită respectivele ilegalități @ Dosarul este instrumentat de procurorul nemțean Narcis Ionuț Mandache

Primarul suspendat Mihai Chirica și cumătrul său, fostul viceprimar Gabriel Harabagiu au complotat împreună să comită ilegalitățile care i-au adus in fața procurorilor DNA Iași. Dosarul este instrumentat de procurorul nemțean Naric Ionuț Mandache, transferat nu de mult la DNA Iași. Acesta a constatat că Mihai Chirica și Gabriel Harabagiu au făcut presiuni impreună împotriva funcționarilor din primărie sa semneze pentru edificarea blocului construit de Gheorghe Cheșcu pe strada Vasile Lupu nr.95G deși știau că afaceristul nu respectase autorizația de construire. Procurorul DNA a constatat că pentru blocul lui Cheșcu s-au întocmit nu mai puțin de 4 certificate de edificare. Asta deoarece, de fiecare dată o parte din semnatarii documentului (Mihai Chirica, Gabriel Harabagiu, Andreea Raluca Mocanu-funcționar, Anca Nora Brândușescu – arhitect șef) ezitau să semneze știind ca este vorba despre o ilegalitate. S-a ajuns până acolo incat semnau unul pentru celălalt. Cele 4 certificate au toate același număr de înregistrare.

Mărturia care îi îngroapă pe toți

Mihai Chirica si Marius Striblea
Mihai Chirica si Marius Striblea

Audiat de procurorul DNA Iași, Gabriel Ghergheșanu, fost funcționar la Directia de Urbanism având competențe în eliberarea de certificate de urbanism a dezvăluit toate detaliile cu privire la modul în care au acționat Chirica și Harabagiu pentru a-l ”rezolva” pe Cheșcu. „Cu privire la fapta numitului Harabagiu Gabriel care constituie infracțiunea de uzurparea funcției mai arătăm că aceasta s-a produs în împrejurările în care primarul în funcție a dat dispoziție, în cunoștință de cauză, de a se emite certificatul de edificare din 10.10.2018 semnat în fapt de viceprimar, dispoziție transmisă nemijlocit și pusă efectiv în aplicare cu participarea efectivă a martorului Ghergheșanu Gabriel care a declarat că a ținut îndeaproape legătura cu viceprimarul Harabagiu Gabriel pe parcursul activităților aferente atestării edificării”, se arată în ordonanța procurorului DNA.

Ghergheșanu a mai arătat că Habaragiu a semnat ce de a patra variantă a certificatului de edificare din dispoziția lui Mihai Chirica. „În ceea ce privește relația primarului Mihai Chirica cu viceprimarul Harabagiu Gabriel, considerăm deosebit de edificatoare aspectele declarate de Ghergheșanu Gabriel care arată că în perioada emiterii respectivelor documente, viceprimarul Harbagiu Gabriel i-a comunicat în repetate rânduri că tot ceea ce se dispune în instituție se face de comun acord între primar și viceprimar, iar dispozițiile pe care le primește în mod nemijlocit martorul de la viceprimar sunt cu știrea primarului sau venite direct din inițiativa primarului Mihai Chirica. Harabagiu Gabriel a semnat certificatul în discuție din dispoziția și cu știința numitului Mihai Chirica”, a mai arătat procurorul DNA.

Cinci etaje în plus cu semnăturile lui Chirica și Harabagiu

În anul 2012, Primăria Iași eliberase pentru SC Flux SRL, administrată de Tudor Cheșcu, fiul lui Gheorghe Cheșcu autorizația de construire nr. 1.253/ 9.11.2012 care permitea construirea unui imobil avand regim de înălțime 2S+P-1E. În schimb familia Cheșcu su SC Flux SRL au ridicat o clădire cu regimul de înălțime subsol, demisol, parter, mezanin , 4 etaje și mansardă. Mai mult decat atat cladirea ridicată avea o amprentă la sol cu o suprafață dublă față de cea aprobată. Cu toate acestea, Chirica și Harabagiu au atestat în fals că imobilul respectă autorizația de construire. Mihai Chirica a contestat la Tribunalul Iași măsurile de control judiciar. Magistrații ar putea lua o decizie cu privire la cererea lui Chirica vineri 11 februarie.

Citește și „GALERIE FOTO! Chirica, prima înfățișare la Tribunal în dosarul de coruptie”.

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.