DNA răscolește primaria pe urmele lui Cheșcu. Încă o constructie ilegală protejată de Chirica

9962
montaj, Gheorghe Chescu, spalatoria si Chirica
montaj, Gheorghe Chescu, spalatoria si Chirica

@ O nouă construcție ilegală ridicată de SC Flux SRL în cartierul Tătărași a beneficiat de protecția lui Mihai Chirica @ Este vorba despre o spălătorie auto construită de Cheșcu la intersecția Șoseaua Ciric cu strada Aurel Vlaicu @ Poliția Locală a constatat că firma lui Chescu a construit ilegal, Inspectoratul de Stat in Construcții a dispus anularea autorizației încă de la începutul lunii decembrie 2021 dar primăria a stat pe loc @ Afacerea este investigata acum si de DNA @ Asta deoarece functionarii primariei nu au mai deschis in justitie, actiunea de anulare a autorizației din cauza unor presiuni facute de șefii municipalitatii

În dosarul in care Mihai Chirica a primit interdictia de a exercita functia de primar al municipiului Iași pentru o perioadă de 60 de zile, procurorii DNA Iași au deschis o noua pista de investigație. Potrivit unor surse aceasta noua pista a aparut in urma audierilor efectuate in aceste zile, in dosar. Astfel, procurorii au aflat despre o nouă constructie ilegala a lui Cheșcu aflata sub protecția lui Mihai Chirica. Este vorba despre spălătoria auto construită de Cheșcu la intersecția Șoseaua Ciric cu strada Aurel Vlaicu in fata blocurilor Green Park. Deși a obtinut in august 2020 autorizatie pentru ‘’Amplasare module de tip container mobil show-room pe teren proprietate’’, firma lui Cheșcu, SC Flux SRL a amenajat o spalatorie auto de tip self wash. Ilegalitatea a fost constatată de Politia Locala in luna mai a anului 2021 iar la inceputul lunii decembrie 2021, prin procesul verbal nr.46788/08.12.202, Inspectoratul Judetean în Construcții a solicitat municipalitatii sa demareze un proces in  justitie pentru anularea autorizatiei de construire.

spalatorie Chescu Green Park-
spalatorie Chescu Green Park-

 

S-au urnit de frica DNA

Cheșcu este însa prietenul și protejatul lui Chirica. Nici pana astazi nu a fost depusa in Justitie acțiunea de anulare a autorizatiei de construire. Abia la sfarsitul lunii ianuarie 2022, dupa ce DNA Iasi a ridicat actele cu privire la edificarea ilegala a blocului ridicat de Cheșcu strada Vasile Lupu nr.95G (in acest dosar a primit Chirica interdictia de a fi primar), primăria a informat Inspectoratul de Stat in Constructii ca va face demersuri pentru anularea autorizatiei. Adresa al carui continut il redam mai jos a fost inregistrata in primarie pe 30 ianuarie adica dupa ce DNA Iasi a ridicat actele pentru bloc. ‘’Având în vedere procesul verbal de constatare și sancționare a contraventiilor seria 0019396/11/05.2021 emis de Politia Locala Iași prin care s-a constatat ca SC Flux SRL prin administrator ChescuTudor a efectuat lucrari de construire in municipiul Iași, strada Vasile Lupu prin nerespectarea autorizației de construire nr.645/17.08.2020 resepectiv 4 structuri de beton armat edficându-se o constructie cu functiune de spalatorie auto de tip self wash va conunicam ca in acest sens a fost înaintat referatul nr.1894/6.01.2022 în cuprinsul căruia a fost solicitată demararea procedurilor de anulare a autorizatiei de construire nr.645/2020 emisa la solicitarea Flux SRL in scopul <<Amplasare module de tip container mobil show-room pe teren proprietate>>’’, se arata in adresa trimisa ITC. Adresa a ajuns la ITC zilele trecute dupa ce Chirica a fost pus deja sub control judiciar.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.