Avalanșă de condamnări în dosarul de corupție de la Școala Populară de Arte. Angajata care a trucat concursul executata

20053
Elena Nina Zugravu si Vlad Baba
Elena Nina Zugravu si Vlad Baba

@ O angajată care a recunoscut trucarea unor concursuri la Şcoala Populară de Arte „Titel Popovici”, a fost condamnată @ Alte persoane au recunoscut ca au ajutat la trucarea concursurilor de la şcoala ce a fost condusă până recent de actorul Vlad Baba

O angajată care a recunoscut trucarea unor concursuri la Şcoala Populară de Arte „Titel Popovici”, a fost condamnată marţi, 20 septembrie 2022.
„Instanţa admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între procurorul DNA Iaşi şi inculpata Elena Nina Zugravu. O condamnă pe inculpată la 1 an de închisoare, cu suspendare, pentru folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, cu scopul obţinerii unui folos necuvenit pentru sine sau pentru altul”, se arata in sentinta pronuntata de judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi.

Elena Nina Zugravu, obligată la muncă în folosul comunităţii

Pe lângă această pedeapsă, magistraţii ieşeni au pus-o la muncă pe Elena Nina Zugravu. „Instanţa îi impune inculpatei obligaţia ca, pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Municipiului Iaşi sau în cadrul Direcţiei de Asistenţă Comunitară Iaşi, pe o perioadă de 60 de zile”, au încheiat judecătorii ieşeni. Sentinţa nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.
În urmă cu câteva săptămâni, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Iaşi a anunţat că a încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu 4 dintre persoanele cercetate în dosarul privind angajările de la Școala Populară de Artă „Titel Popovici”, din Iași. Este vorba despre trucarea unor concursuri privindu-i pe Andreea Elena Popovici – şef serviciu artistic, Ilie Vintzi – şef birou financiar administrativ, complice fiind Mihaela Cucoradă – referent economic și Nina Elena Zugravu, secretara comisiilor de concurs.

Care sunt acuzaţiile aduse de procurorii anticorupţie ieşeni

Ȋn dosarul instrumentat de procurorii anticorupţie, Elena Nina Zugravu, secretar al comisiei de concurs, a fost acuzată de  săvârșirea infracțiunii de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, cu scopul obținerii unui folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

Aceasta a fost de acord cu o condamnare de 1 an de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei. „În prezenta cauză s-au desfășurat cercetări cu privire la modalitatea de organizare și desfășurare la nivelul Școlii Populare de Arte „Titel Popovici”, din Iași, în cursul anului 2021, a mai multor concursuri de angajare. În contextul menționat mai sus, inculpata Elena Nina Zugravu, în calitatea de secretar al comisiei de concurs, ar fi pus la dispoziția inculpatei Andreea Elena Popovici, anterior publicității concursului și a probei scrise, condițiile de vechime și studii pentru participarea la examen și variantele de subiecte întocmite de comisie.
Aceste demersuri ar fi avut ca finalitate câștigarea de către inculpata Popovici a concursului respectiv și ocuparea, pe nedrept, a postului de Șef serviciu artistic în cadrul Școlii Populare de Arte „Titel Popovici”, din Iași”, au afirmat anchetatorii anticorupţie ieşeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.